НОВИНИ

Въоръжените нападатели в Ереван държат за заложници сътрудници на полицията

Около 30 привърженици на радикалната опозиция са завзели сграда на вътрешните войски в Ереван, освободили са един заложник, заяви депутат, преговарял с тях.

bnt avatar logo
от БТА
14:08, 17.07.2016
Чете се за: 00:55 мин.
По света
въоръжените нападатели ереван държат заложници сътрудници полицията

Въоръжените нападатели в Ереван държат за заложници седем сътрудници на полицията на Армения, заяви пред ТАСС опозиционният депутат от парламента на републиката Никол Пашинян, посетил завзетата от въоръжени нападатели сграда на вътрешните войски в Ереван.

По думите му нападателите освободили един полицаите заложници, след като получил хипертонична криза. Сред заложниците е заместник-началникът на полицията на Армения генерал-майор Вартан Егиазарян, заяви депутатът.
Те искат освобождаването на Жираир Сефилян, оставка на президента Серж Саркисян и предаване на властта на народа, настроени са решително в случай на щурм срещу тях, заяви Пашинян.

Според Службата за национална сигурност, която призова медиите да използват само официалните съобщения, за да не съдействат на противозаконните действия, спецчастите са освободили двама заложници, а един полицай е загинал и двама са ранени.

Около 30 привърженици на радикалната опозиция с камион Краз са разбили тази сутрин входа и проникнали на територията на комплекса на вътрешните войски, предаде ТАСС, като цитира източници от полицията, според които при последвалата престрелка има пострадали и от двете страни, но няма убити.

Въоръжените нападатели взели за заложници не само военнослужещи от вътрешните войски, но и пристигннлите на мястото висши полицаи - ген. Вартан Егиазарян и заместник-началника на полицията на Ереван полковник Валерии Осипян, които дошли да преговарят с тях. Те искат да бъде освободен от ареста Жираир Сефилян, задържан през юни по подозрение за организиране на въоръжена група, подготвяща завземане на Ереванския телевизионен център и други важни сгради. На мястото са струпани значителни полицейски и вътрешни войски. Напълно е спряно движението на автомобили и пешеходци, има прекъсвания на интернет, предаде ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турският командващ на базата Инджирлик е задържан
Турският командващ на базата Инджирлик е задържан
Нападателите от Ереван искат оставката на президента Саркисян
Нападателите от Ереван искат оставката на президента Саркисян