НОВИНИ

186 пистолета и над 7400 патрона задържаха митничари на "Капитан Андреево"

bnt avatar logo
от БНТ
15:52, 09.04.2021 (обновена)
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

186 пистолета и над 7400 патрона задържаха митничарите на "Капитан Андреево". Оръжието и боеприпасите били скрити на различни места в микробус с френска регистрация, пътуващ от Турция към Западна Европа.

Става въпрос за газови пистолети, които са преправени на бойно оръжие. Патроните са фабрично производство с турски надписи, коментира началникът на Агенция "Митници" Георги Александров.

При проверката на всевъзможни места, като в кухините на вратите, в тавана, зад жабката, под предното стъкло, включително в действащия резервоар, също е имало укрити пистолети, които са били поставени в найлонови пликове, каза още Александров.

Задържан е шофьорът на пътническия микробус. Той е френски гражданин с турски произход, който има много криминални регистрации във Франция.

Оръжието и патроните били укрити на различни места в микробуса, включително в резервоара в найлонови пликове, съобщи окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

На всички тези пистолети е премахната съответната муфа, цевите на пистолетите са с фабрично поставени нарези. Т.е. представляват годно огнестрелно оръжие, допълни още Стоянов.

Акцията коментира и главният прокурор Иван Гешев от профила си в Туитър.

"Предотвратен е незаконен внос на голямо количество оръжие и боеприпаси. Поздравления за действията на митническите органи и на колегите от ОП- Хасково. Осигуряването на добър контрол, като външна граница на ЕС, е приоритет в ежедневната работа на правоохранителните институции", написа Гешев.

Прокуратурата е внесла в съда искане на "задържане под стража" на мъжа.

Автор: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стабилизирано е състоянието на детето, блъснато от камион в "Люлин"
Стабилизирано е състоянието на детето, блъснато от камион в "Люлин"
Мика Зайкова открива първото заседание на новия парламент
Мика Зайкова открива първото заседание на новия парламент