НОВИНИ

Алберт Попов: Не съм доволен, истинската цел е в неделя

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:30, 17.02.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
алберт попов съм доволен истинската цел неделя
Слушай новината

Българският алпиец Алберт Попов разкри, че не е доволен от представянето си в днешния гигантски слалом по време на Световното първенство по ски алпийски дисциплини в Куршавел/Мерибел, Франция.

Попов остана на 35-о място в днешния старт, но пред БФ Ски сподели, че основната цел пред него е стартът в дисциплината слалом в неделя (19 февруари).

"Не съм доволен от представянето си, но в крайна сметка не сме тренирали тази дисциплина 2 години. Участвах в гигантския днес, за да сваля малко напрежението и да пистата. Идеята ни беше да усетим терена, а и да имаме още един старт преди слалома, за да не е фокуса само в слалома. Истинската цел е в неделя. Въпреки всичко се радвам, че днес карах, защото беше забавно от една страна. Стискайте палци за неделя. Утре ще почина и се надявам да съм максимално свеж в неделя", заяви Алберт Попов.

Освен Алберт в днешното състезанието България имаше и още двама представители в лицето на Константин Стоилов, който днес празнува своя 21-ви рожден ден, както и Калин Златков.

"Направих една стабилна горна част в първия манш, но за жалост не успях да завърша. Събираме сили за следващите 2 дена и се надяваме на по-добри резултати", заяви Константин Стоилов.

"Състезанието бе много добро. Пистата бе подготвена отлично за това състезание. Трасето бе доста заледено. Карах добре в горната част, но отпаднах след проблеми с автомата", добави Калин Златков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БУБА Баскетбол стартира с победа на Европейската младежка лига в Чехия, БК Тунджа с нова загуба
БУБА Баскетбол стартира с победа на Европейската младежка лига в Чехия, БК Тунджа с нова загуба
От нашите пратеници: Косово отбеляза 15 години независимост
От нашите пратеници: Косово отбеляза 15 години независимост