НОВИНИ

Александър Георгиев помогна за победа на шампиона Колорадо в Националната хокейна лига

александър георгиев отрази удара успех колорадо нхл
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:15, 22.12.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят с български корени Александър Георгиев беше в основата на победата на носителя на купа "Стенли" Колорадо с 2:1 след продължение срещу гостуващия Монреал в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига.

Роденият в Русе руски национал Георгиев отрази 19 удара, като направи страхотно спасяване срещу Джонатан Друен в допълнителното време, а в ответната атака Мико Рантанен донесе успеха на домакините. Рантанен записа и асистенция при попадението на Артури Лехконен. Антони Ришар вкара за канадците, а Джейк Алън парира 34 изстрела, но това не беше достатъчно.

Михаел Расмусен се отличи с два гола и две асистенции, а Детройт спечели срещу гостуващия вицешампион Тампа Бей със 7:4. Дилън Ларкин допринесе с две попадения и асистенция, Давид Перон се разписа и даде две асистенции, а домакините прекъснаха серия от шест поредни загуби.
Никита Кучеров и Рос Колтън се отличиха с по гол и асистенция за гостите.

Минесота постигна шеста поредна победа след 4:1 в залата на Анахайм. Мат Болди беше най-полезен за успеха с гол и две асистенции.

Матиас Йенмарк изпъкна с два гола и асистенция и помогна за успеха на Еднъмтън с 6:3 срещу домакина Далас. Райън Нюджънт-Хопкинс добави попадение и две асистенции.

Йеспер Брат се разписа два пъти за Ню Джърси, който прекъсна поредица от шест поражения след 4:2 в залата на Флорида. Макензи Блекууд допринесе с 34 спасявания за успеха.

Роман Йоши се отличи с гол и асистенция и стана най-резултатният играч в историята на Нешвил с 4:2 над домакина Чикаго. Йоши увеличи актива си на 567 точки (147 гола и 420 асистенции) в 791 мача на тима и изпревари Дейвид Легуонд, който има 566 точки (210 гола и 356 асистенции). Юсе Сарос направи 37 спасявания. Чикаго, който е последен в лигата, допусна осмо поредно поражение и има само една победа в последните си 17 мача.

Марк Стоун завърши с два гола и асистенция, а лидерът в Западната конференция Лас Вегас надделя над гостуващия Аризона с 5:2. Стоун стана първият играч в историята на отбора, който бележи голове при числен превес и при числено намален състав в един мач.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дмитрий Рогозин е ранен след обстрел в Донецк
Дмитрий Рогозин е ранен след обстрел в Донецк
Футболната легенда Пеле ще прекара коледните празници в болницата в Сао Пауло
Футболната легенда Пеле ще прекара коледните празници в болницата в Сао Пауло