НОВИНИ

България излиза срещу Грузия с мисъл за Тодор Неделев

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:14, 12.06.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
българия излиза грузия мисъл тодор неделев
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол ще изиграе тази вечер четвъртия си двубой от турнира Лига на нациите, като "лъвовете", водени от временния наставник Георги Иванов се изправят срещу лидера в групата Грузия в Тбилиси.

За съжаление, часовете преди срещата бяха белязани от тежкия инцидент с родните национали и катастрофата, при която тежко пострада Тодор Неделев.

Футболистът на Ботев Пловдив получи фрактура в черепа, което наложи да му бъде направена спешна операция в грузинската столица. Интервенцията премина успешно, като лекарят на националния отбор д-р Бисер Бочев увери, че състоянието на Неделев е стабилно, но той ще остане за една седмица под наблюдение в университетската болница.

Въпреки този кошмар двубоят между Грузия и България ще се проведе по план, като се очаква тази вечер на стадиона Неделев да бъде подкрепен с аплодисменти от българските футболисти, както и от феновете на Грузия, които се очаква да бъдат повече от 50 000 на стадион "Борис Пайдждзе" в Тбилиси.

Встрани от кошмарния инцидент България ще търси тази вечер своята първа победа в турнира през тази година, но задачата на "трикольорите" няма да бъде никак лесна срещу вдъхновените грузинци, които стартираха в надпреварата с три поредни победи и са лидери в подреждането в нашата група.

Двата тима се срещнаха само преди седмица на "Хювефарма Арена" в Разград, като тогава "кръстоносците" ни надиграха с категоричното 5:2, което доведе до оставката на вече бившия селекционер Ясен Петров.

Неговият временен заместник Георги Иванов обаче увери, че "трикольорите" ще излязат за победа, макар да призна, че част от футболистите все още са в шок от случилото се с Тодор Неделев.

Мачът България - Грузия е тази вечер от 19.00 часа българско време и ще бъде излъчен на живо в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и онлайн в спортната секция на сайта bntnews.bg. Студийната програма започва в 18.30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Битката за Северодонецк продължава
Битката за Северодонецк продължава
Състоянието на Тодор Неделев е стабилно
Състоянието на Тодор Неделев е стабилно