НОВИНИ

Българският национален отбор по борба при жените продължава да се готви за световното първенство в Белград

българският национален отбор борба жените продължава готви световното първенство белград
bnt avatar logo
от БНТ
14:30, 13.08.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по борба за жени продължава да се готви усилено в Благоевград за световното първенство в Белград, Сърбия идния месец, което ще се проведе между 16 и 24 септември.

Едно от последните изпитания за нашите момичета ще бъде силният международен турнир в Румъния идната седмица, който се очертава да бъде много силен според селекционера Петър Касабов, който пък е доволен от моментното състояние на отбора.

"Подготовката върви по план. Преди две седмици направихме един турнир в Полша. Доволен съм от резултатите там и от моментното състояние на отбора", заяви Касабов пред камерата на БНТ.

На лагера в Благоевград в момента се готвят европейската шампионка Мими Христова и бронзовата олимпийска медалистка от Токио 2020 Тайбе Юсеин.

"Чувствам се много добре. Радвам съм, че отново съм на тепиха. Да чукнем на дърво, здрава съм. Мисля, че дотук всичко протича добре, както сме го планирали. Лека-полека нещата се получават", заяви Юсеин, която вече ще се състезава в категория до 65 кг, а голямата цел пред нея на първенството освен медал е и квота за Олимпиадата в Париж догодина.

За съжаление, световното първенство в Белград ще пропусне Миглена Селишка, която претърпя операция на рамото и е аут до края на годината.

В Тетевен пък своята подготовка за шампионата в сръбската столица продължават други две от националните ни състезателки - Юлияна Янева и Биляна Дудова, докато Евелина Николова тренира със своя личен наставник в Сливен.

През следващата седмица предстои и световното първенство по борба за младежи и девойки, в което България ще бъде представена от Ванеса Георгиева (72 кг).

Какво сподели тя пред нашата камера, както и още от подготовката на българските националки при жените, гледайте във видеото!

Автор: Слави Илиев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Код червено: Температурите в Испания леко спадат, но 13 провинции са под риск от екстремни жеги
Код червено: Температурите в Испания леко спадат, но 13 провинции са под риск от екстремни жеги
Берлинската стена - символ на Студената война и на разделението (СНИМКИ)
Берлинската стена - символ на Студената война и на разделението (СНИМКИ)