НОВИНИ

Борисов: Няма да подкрепим нито това правителство, нито ще участваме в каквото и да било

bnt avatar logo
от БНТ
19:29, 02.08.2021
Чете се за: 05:47 мин.
Политика
Слушай новината

Депутатите на ГЕРБ да бъдат в пленарната зала на Народното събрание и да гласуват "против" предложеното от "Има такъв народ" правителство. Затова настоя лидерът на партията Бойко Борисов. Той заяви във Фейсбук, че утре свиква разширено заседание на Изпълнителната комисия на партията.

"По никакъв начин, дано ме послушат и депутатите - утре разширена комисия правим с депутатите, да не ги подкрепяме. Ще влезем, ще гласуваме против. Това е моето мнение. Ако не ме оборят, защото, каквото и да направим, утре ще кажат, че сме съпричастни с разрухата на държавата. Защото сега още е хаос, а след няколко месеца с Ковида ще е разруха. И те тогава ще се сетят и ще кажат: Ама те и ГЕРБ бяха. Не! ГЕРБ искаме да сме различни от ДПС, от БСП, ИТН, Да Б, ИБНИ - кво беше? скочи-подскочи и т.н.", каза Борисов.

Бойко Борисов каза още:

Румен Радев ще падне със служебното правителство. Провалът на служебното правителство е страховит. Радев направи така, че държавата да изпадне в хаос. Станислав Трифонов и той заговори за хаос, аз го предупреждавах. В същото време COVID вълната седи, в цял свят почват някаква действия, а ние седим.

А бежанските вълни в момента са огромни, натискът е огромен, а МВР се занимава да ходи при на кмета жена му, да я тормози, за да го издаде. „Министърът на финансите има много работа, трябва с шефа на данъчните да извършват други неща. По-точно да лъжат хората, че са увеличили приходите в бюджета, а те взели парите за „Хемус”. Те ги отделили, за да показват, че увеличили приходите - абсолютна лъжа. Те в момента спират ДДС-то, не го изплащат на компаниите. Така на пръв поглед изглежда, че в държавата има пари, а всъщност това са чужди пари, които впоследствие ще изплащат. Василев се оказва, както казват неговите съдружници, е много умен измамник, мошеник. Не знам какво му харесаха от новия парламент. Киро Язовиро, както ние го наричаме, каза, че източваме язовири, появи се до един и повече нищо не каза. Днес пак е казал някакви глупости, че спрял потоци от пари към ГЕРБ и ДПС. Към нас не е имало потоци. Това, което правим, е, защото ми стана мъчно за хората. Няма място, където да е имало авария и ние да не сме опитвали да я поправим. Те сега трябва бързо да крадат.

Аз затова по никакъв начин не искам ГЕРБ да участва в каквото и да било, свързано с тези хора. Утре събирам изпълнителната комисия. Няма да подкрепим нито това правителство, нито искаме да участваме в каквото и да било. Даже и служебното правителство така се дискредитира. Румен Радев със сигурност ще падне със служебното правителство.

За мен и последната илюзия, че партиите ще се разберат, изчезна. На предните избори имаше илюзия, че и без ГЕРБ може да се състави правителство, коментира Борисов.

Сега всички така се изпокараха, че и след нови избори, с никой не може да се направи правителство. Ще се похарчат още 100 млн. лв. Това е глупост. Сега при едни нови избори няма да има илюзии, ще знаем, че харчат едни пари. Румен Радев е основният виновник за това. Христо Иванов няма никакво достойнство да отиде сега на разговори. Корнелия няма полезен ход, освен да подкрепя. Наша отговорност – не”, това прогнозира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини президента, че е ходил на опера, вместо да е сред хората. Изпълнителната комисия на ГЕРБ дари 100 000 лв. за поправяне на щетите в село Губеш, община Годеч. Торнадо остави жители на селото без покриви над главите им и без ток в средата на юли. Днес Борисов пристигна в селото, за да провери как протича ремонтът на къщите. „Финансовият министър няма да ти се обади, по харвардския учебник така се прави. Аз не го обиждам, аз цитирам Тошко Йорданов, че е „измамник и мошеник”. И за да го изкарат много готин, взимат парите за „Хемус” и не връщат ДДС-то, за да кажат, че има много пари. Каквото и да направим, ще кажат, че и ние сме виновни. От ГЕРБ искаме да сме различни от всички и няма да участваме в нищо. Ако народът поиска да помагаме, ще помагаме с каквото можем. Когато носих отговорност, съм си брал срама и успехите. Оцелели сме по турско, ще оцелеем и при Румен Радев”, обърна се експремиерът към жител на селото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар горя до пловдивското село Първенец
Пожар горя до пловдивското село Първенец
Костадин Костадинов: Дори и да се състави кабинет, няма да издържи дълго
Костадин Костадинов: Дори и да се състави кабинет, няма да издържи дълго