Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Костадин Костадинов: Дори и да се състави кабинет, няма да издържи дълго

от БНТ
19:20, 02.08.2021
Чете се за: 03:35 мин.
У нас
Слушай новината

Трудно е да се определи начинът, по който "Има такъв народ" търси подкрепа за кабинета си - странен, нетрадиционен начин, определено е нещо новаторско в българската и европейската политика.

Това каза лидерът на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов в предаването "Още от деня" на БНТ. Според него всяко нещо, което "раздрусва" българската политическа система, е добро.

"Понякога новите неща преминават доста болезнено и да се преосмислят някои начини, по които са се държали политиците към голяма част от българските граждани. Времето ще покаже, но за самата политическа система в нашата страна могат да се кажат само лоши неща", смята още той.

Заявеното мнение за подкрепа от страна на ДПС е най-скандално от всичко, каза лидерът на "Възраждане".

"Лошото е, че ако тук до момента говорим за стил на поднасяне на политики, когато разговорът стане сериозен, виждаме, че там има на практика едни приоритети, които се представят за приоритети, а всъщност са незначителни на фона на големите проблеми на нашата страна. След месец трябва да има преброяване, което ще покаже, че сме под 7 милиона, а може би сме и под 6 милиона, ние имаме демографска катастрофа, и това е проблемът на проблемите, за който трябва да работят всички. Тази тема въобще не е в общественото пространство, за това вина носят политиците", заяви още Костадинов.

Друг проблем според него е българското образование, което "създава огромна маса от непросветени хора".

"Изказването на Пламен Николов звучеше като изчитане на предизборна брошурка. От него се очаква да говори конкретно и ясно."

Така коментира изказването на кандидата за премиер Пламен Николов в предаването на БНТ "Панорама".

"Партия "Възраждане" ако беше влязла в парламента, щеше да сложи на масата на преговорите нашите приоритети. И ако имаме уверението, че ще бъдат включени тези приоритети, тогава нямаше да има проблем да подкрепим това правителство. Вероятността да се състави кабинет е голяма, макар че ще бъде предмет на политически компромис, който ще доведе до това на следващия ден да има всякакви претенции от страна на тази, които са го подкрепили. И по тази причина дори и да се състави кабинет, няма да издържи дълго", смята лидерът на "Възраждане".

Костадинов смята, че България трябва да предоговори условията си на членство в ЕС, защото това членство не е изгодно за нас като народ и държава. Той изрази притеснение от проектоплана за устойчивост и развитие, заради "буквалното унищожаване на ТЕЦ-овете и въглищната индустрия". Според него трябва да се запазят българските ТЕЦ-ове, да се инвестира в чиста въглищна технология, както и да се предоговорят условията по "зелената" сделка.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Борисов: Няма да подкрепим нито това правителство, нито ще участваме в каквото и да било
Борисов: Няма да подкрепим нито това правителство, нито ще участваме в каквото и да било
Арман Бабикян: Ще искаме споразумение
Арман Бабикян: Ще искаме споразумение