НОВИНИ

Бродуейският спектакъл "Фантомът на операта" вече и в България

Айше Сали
от Айше Сали
21:34, 10.04.2024
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Един от най-вълнуващите спектакли на Бродуей вече е в България. "Фантомът на операта" ще бъде представен 14 пъти от утре до 21 април.

Някои от актьорите определят представлението, като история за любовта и приемането от обществото, други - като стремеж към славата. В НДК ще бъде представен оригиналът на Андрю Лойд Уебър.

Тировете и самолетите с костюми и декори може би са внушителни със своето количество. Но това, което ще остане в сърцата на хората, са ценностите от далечното минало, които ни карат да си задаваме и въпроси и днес - какво се крие зад маските и защо ни е славата?

"Знаете, че действието се развива в Парижката опера, която е очарователно място. Всъщност Фантомът, който стои пред всички нас, е мъж, който страда заради смазващата действителност. Но когато влезете в ролята на Фантома, си давате сметка, че той е харизматичен и има принципи, зад които стои. Това всъщност привлича вниманието на младата певица Кристин. Затова тя иска да разбере повече за него. Историята наподобява много това, което днес се случва и чрез социалните медии", каза Надим Нааман, в ролята на Фантома.

А решението дали да избере любовта или славата - трябва да вземе Джорджия Уиклкинсон, която ще видим в ролята на Кристин - младата певица, която иска да бъде известна.

"Понякога си мисля, че трябва да живеем в свят, в който да бъдем по-обичани. Моята героиня Кристин е доверчива и много млада, загубила е много близки хора в своя живот като своя баща, но ако погледем от друг ъгъл на случващото се, тя иска да бъде силна и независима. А това е много важно за всяка млада жена", категорична е Джорджия Уиклкинсон, в ролята на Кристин.

Главните герои не пропускат да видят как други артисти биха изиграли ролите им на тяхно място, но как ще изградят самите те образите на героите във "Фантомът на операта" предстои да проследим през следващите дни в НДК.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават с 30% възнагражденията за членовете на Районните избирателни комисии
Увеличават с 30% възнагражденията за членовете на Районните избирателни комисии
Черноморец, Рилски спортист и Балкан спечелиха мачовете си от първата шестица в НБЛ
Черноморец, Рилски спортист и Балкан спечелиха мачовете си от първата шестица в НБЛ