НОВИНИ

Четирима души са задържани за превеждане и подпомагане на нелегални мигранти

bnt avatar logo
от БНТ
17:04, 17.09.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
четирима души задържани превеждане подпомагане нелегални мигранти
Слушай новината

На 24.06.2020 г. Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел извършване на престъпления, свързани с превеждане и подпомагане на нелегални мигранти да пребивават на територията на Република България. Разследването се провежда от следовател от Следствен отдел при Специализираната прокуратура.

След извършване на множество действия по разследването, Специализираната прокуратура е привлякла в качеството на обвиняеми 4 лица, двама афганистанци и двама българи, за участие в организирана престъпна група, която е действала от месец ноември 2020 г. до 16.09.2021 г. на територията на Република България и Република Турция, като групата е създадена с користна цел и с цел извършване на престъпления по чл. 280 от НК /превеждане през границата на страна на нелегални мигранти/ и по чл. 281 от НК /противозаконно подпомагане на чужденци да пребивават в страната/ - престъпление по чл. 321, ал. 3, т. 2 във връзка с ал. 2 от НК.

Наблюдаващият прокурор е постановил задържане до 72 часа спрямо обвинените лица. На 18.09.2021 г. Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искания по реда на чл. 64, ал. 1 от НПК за постановяване на мярка за неотклонение "задържане под стража", което ще бъде разгледано в същия ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима заместник-министри са освободени от длъжност
Трима заместник-министри са освободени от длъжност
Връчиха акт на Фандъкова - светофарът пред УМБАЛ "Св. Иван Рилски" е незаконен
Връчиха акт на Фандъкова - светофарът пред УМБАЛ "Св. Иван Рилски" е незаконен