НОВИНИ

Цветана Манева на 80 години: Специален спектакъл за юбилея на голямата актриса

Айше Сали
от Айше Сали
21:03, 22.02.2024
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Спектакъл - поздрав към Цветана Манева беше организиран по случай нейната 80-годишнина. Откъси от любими произведения на актрисата, както и текстове, писани, специално за нея, бяха представени на сцената на Младежкия театър. Самата Цветана Манева беше сред публиката.

Обясненията в любов имат смисъл, когато са специални. Затова обичта към Цветана Манева ще бъда изразена с думи, които тя ще чуе за първи път.

Цветана Манева, актриса: "Кой бяга, когато му се обясняват в любов? На 80 години да ти се обясняват в любов е щастие!"

Голямата българска актриса продължава да пленява с топлата си усмивка, но остава в сърцата и умовете ни с вярата в онова, което отстоява.

Цветана Манева, актриса: "Въпрос на характер, но то не пречи на усмивките. Когато имам критичност към себе си, това го правя насаме."

Драматургът Яна Борисова и режисьорът Димитър Коцев - Шошо стоят зад идеята за тържествения спектакъл.

Яна Борисова, драматург: "Ние имаме остра нужда от герои. За мен тя е един от малкото, които имаме, истински герои. Герой значи човек, който се държи смело и има повече качества от останалите, човек, който ние да следваме и да се възхищаваме, а някак си да искаме да бъдем като него."

Димитър Коцев - Шошо, режисьор: "Това, което свързва всички актьори тази вечер с Цветана Манева е тяхната отдаденост на театъра. Всички са го казвали, че се учат от нея на отдаденост, всеотдайност, безкомпромисност към самата себе си."

Тази вечер Цветана Манева беше почетена от вицепрезидента Илияна Йотова, а в края на спектакъла министърът на културата Кръстю Кръстев ще ѝ връчи "Златен век" - огърлие. Чествания на 80-годишнината на Цветана Манева ще има и в Пловдив, където актрисата излиза на сцената за първи път. Освен това, тя ще получи и една от големите награди на "София филм фест".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огромен пожар избухна в 14-етажен блок във Валенсия
Огромен пожар избухна в 14-етажен блок във Валенсия
Водачът в основната схема на турнира по тенис в Доха Андрей Рубльов отпадна на четвъртфинал
Водачът в основната схема на турнира по тенис в Доха Андрей Рубльов отпадна на четвъртфинал