НОВИНИ

Делото "Цалапица": Рангел Бизюрев разкри подробности за нощта на убийството

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 21.08.2024
Чете се за: 03:45 мин.
У нас
Слушай новината

Една година след убийството на Димитър Малинов от село Цалапица днес в Пловдив започна по същество делото срещу обвинения за престъплението Рангел Бизюрев. Процесът ще протече по общия ред с разпит на всички 37 свидетели и 14 вещи лица. Изненадващо обаче преди това в съдебната зала пръв реши да даде обяснения самият обвиняем.

Рангел Бизюрев се придържа към първоначалните си показания, които даде когато беше екстрадиран в България. Той говореше спокойно, през цялото време остана с белезници на краката. Заяви, че между него и Митко не е имало конфликт нито за момиче, нито за пари, нито за наркотици. И в основата на станалото са обидни думи, които разбрал, че Димитър Малинов говорил за него.

Поискал от единия близнак – Борислав, да му пише да се видят, затова отишли с колата до дома му. Близнакът останал в автомобила и обвиняемият Бизюрев потърсил сметка на Димитър и му посегнал. Пред съда призна за общо пет удара в тялото му. Заяви, че не го е удрял в лицето. Рангел отново разказа как първо напуснал мястото, след това се върнал и видял Димитър да лежи на земята без жизнени показатели.

Укриването не било по негова идея. Борислав помагал с пренасянето на тялото и със заравянето му. Другият брат бил извикан да донесе инструментите, с които са копали.

Близките на Димитър очакват да чуят именно показанията на близнаците, които в хода на досъдебното производство бяха променени.

"Има доста противоречиви моменти в досъдебното производство по много спорни факти. Надяваме се в подробните разпити пред съда, това да се изясни. Няма да визирам конкретни неща и много противоречия между всички свидетели, нека така да го обобщим", заяви адвокатът Димитър Марковски.

"Кой изкарва Митко все още не се знае. Единият казва, че в близка уличка са го оставили и е чакал Митко и близнакът се е върнал до вкъщи, а близнакът казва, че двамата с Рангел влизат в колата в уличката и виждат Митко - това е разлика, абсолютно нищо не им съвпада включително и очната ставка между Рангел и Борислав Динков, искаме истината кой по какъв начин е участвал", коментира майката на Димитър Атанаска Бакалова.

Ваня Вълчева: "Искаме да разберем как системата ще направи така, че да научим истината, за да знаем кои са убийците, защото ние не вярваме, че само Рангел е убиеца.

На въпрос защо не са повикали Спешна помощ във фаталната вечер Рангел Бизюрев отговори, че не помни.

Вижте повече в прякото включване на Нели Ангелова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 21.08.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 21.08.2024 г., 12:20 ч.
Крумовград привлече алжирския нападател Янис Гермуш
Крумовград привлече алжирския нападател Янис Гермуш