НОВИНИ

Фенербахче победи Барселона в историческа вечер за Ник Калатес

Опитният гръцки пойнтгард измести Димитрис Диамантидис от първото място в класацията при откраднатите топки в Евролигата за всички времена.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:22, 21.03.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
фенербахче победи барселона историческа вечер ник калатес
Снимка: eurohoops.net
Слушай новината

Фенербахче записа четвърти пореден успех в Евролигата. Селекцията на Шарунас Ясикевичус надигра тима на Барселона с 88:74 в среща от 30-ия кръг в „Юлкер Спортс Арена“. Турците успяха да спрат успешната серия на испанците от два последователни успеха в турнира.

Мачът се оказа по-значим за Ник Калатес, който излезе начело в класацията при откраднатите топки в Евролигата за всички времена. Опитният гръцки пойнтгард завърши мача с 13 точки, четири борби и три откраднати топки, измествайки Димитрис Диамантидис от първото място като лидер с 437 отнети топки.

Скоти Уилбекин поведе турския отбор с 18 точки, докато Марко Гудурич добави 13. Въпреки това Найджъл Хейс-Дейвис грабна отличието за MVP с 12 точки, пет борби, пет отнети топки и три асистенции. Тарик Биберович също допринесе за успеха с 12 точки.

Дарио Брисуела бе над всички за „лос кулес“ с 18 точки. Николас Лапровитола записа 11.

„Това беше фантастична вечер за нас. През по-голямата част от мача демонстрирахме потенциала си, но почти напълно се отпуснахме през третата четвърт. Барселона правеха каквото си искат през този период. Не е лесно да се възстановиш и да играеш отличен баскетбол след такъв спад, така че реакцията ни през четвъртата четвърт беше наистина невероятна“, каза Ясикевичус.

„Фенерите“ заемат четвъртото място във временното класиране с 19 победи и 11 загуби, а съставът на Роджър Гримау държи еднолично втората позиция с 20 успеха и 10 поражения. На 22 март (петък) тимът от Истанбул ще има визита на Армани Олимпия Милано, докато каталунците ще гостуват на Панатинайкос.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дрогиран шофьор блъсна пешеходка в Бургас
Дрогиран шофьор блъсна пешеходка в Бургас
Владислав Горанов: Най-накрая Борисов и Пеевски разбраха кой е Асен Василев
Владислав Горанов: Най-накрая Борисов и Пеевски разбраха кой е Асен Василев