НОВИНИ

Панатинайкос срази Цървена звезда във взривоопасната "Щарк Арена"

След загуба от Олимпиакос в предишния кръг, Панатинайкос се върна с победа в сръбската столица. Цървена звезда записа 20-о поражение и заема 16-то място в класирането.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:49, 21.03.2024
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
панатинайкос срази цървена звезда взривоопасната щарк арена
Снимка: eurohoops.net
Слушай новината

С Милош Теодосич отново в отбора, Цървена Звезда даде отпор, но не успя да застраши Панатинайкос в "Щарк Арена".

Отборът на Ергин Атаман контролираше по-голямата част от двубоя, намирайки отговор на всеки опит на съперника да излезе напред в резултата. Панатинайкос успя да спечели със 89:76 в мач от 30-ия кръг на Евролигата и да запише 19 успех през сезона, заемайки третото място в подреждането.

"Много съм щастлив. Беше като финал за нас. Трябваше да спечелим и контролирахме мача 40 минути. Цървена звезда е талантлив отбор с отлични фенове, които оказват натиск върху съперника. Този отбор винаги е подготвен. Те са агресивен тим, така че не беше лесно и това ме прави много щастлив, че спечелихме“, каза Костас Слукас след мача.

Именно той и Матиас Лесор поведоха гостите към победата. Гръцкият пойнтгард постигна дабъл-дабъл от 17 точки и десет асистенции, докато французинът записа 19 точки, шест борби, четири асистенции и три откраднати топки, след като игра почти 37 минути за атинския клуб.

„Залата беше като джунгла. Това беше голяма победа за нас и беше много важна. Играл съм много мачове в тази зала, така че съм свикнал с атмосферата. Готов съч да направя всичко необходимо, за да помогна на моя отбор да спечели“, коментира бившият играч на Цървена звезда и Партизан Матиас Лесор.

Константинос Митоглу и Джериан Грант последваха дуото, като гръцкият нападател добави 17 точки, докато Грант направи още един добър мач с 12 точки, пет асистенции и четири борби. Кендрик Нън също завърши с двуцифрен актив от 15 точки за Панатинайкос.

От друга страна, Деян Давидовац отбеляза рекордните за него 19 точки през сезона, докато Неманя Недович записа 19 и направи седем асистенции. Джоел Боломбой беше на две борби от дабъл-дабъл с 11 точки, а Милош Теодосич вкара само четири при завръщането си, но направи шест асистенции.

Панатинайкос поведе в средата на първия период със серия от 10-2 и не погледна назад. Домакините успяха да съкратят разликата на няколко пъти, но най-доброто, което успяха да направят, беше да се приближат на седем точки. Гостите обаче удържаха всеки опит на Цървена Звезда да се върне в мача и заслужено спечелиха.

„Много важна победа, имаме още четири мача и победата е важна, за да защитим позицията си. Изиграхме добър мач и имахме контрол. Разбира се, Цървена звезда с Теодосич и Недович е различен отбор. С изключение на началото на третата четвърт играхме добра защита, движехме топката умно и взехме много важна победа като гост“, каза треньорът на Панатинайкос Ергин Атаман.

Треньорът на Цървена Звезда, Йоанис Сферопулос, заяви, че неговият отбор е имал шанс да обърне мача.

„Имахме шанс, когато намалихме разликата до седем точки, но след това пропуснахме няколко възможности“, обясни Сферопулос, след като отборът му записа шеста поредна и общо 20 загуба през сезона в Евролигата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разговорите в парламента може би ще продължат, ДПС са оптимисти, че ще има правителство
Разговорите в парламента може би ще продължат, ДПС са оптимисти, че ще има правителство
Дрогиран шофьор блъсна пешеходка в Бургас
Дрогиран шофьор блъсна пешеходка в Бургас