НОВИНИ

Глоби за отборите, ако футболистите местят бутилките на спонсорите

кристиано роналдо възнегодува бутилки масата
Снимка: колаж, БНТ, БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:13, 18.06.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Звездите от Евро 2020 бяха предупредени да спрат да местят бутилките със спонсорските напитки от масите за пресконференции, ако не желаят да докарат солена глоба на отбора си.

Кристиано Роналдо от Португалия започна с модата с преместването им, но след това беше последван от няколко други играчи.

Осъзнавайки сериозността на случващото се, от УЕФА се опитват да сложат край на тази тенденция. Директорът на шампионата Мартин Кален разкри, че е „комуникирал вече с отборите този въпрос“ и може да се стигне до дисциплинарни наказания.

„Важно е, защото приходите на спонсорите са наистина важни за турнира и за европейския футбол. Ние никога не глобяваме директно футболисти, ще направим евентуално това чрез националната асоциация, която членува при нас", каза Мартин Кален.

Той добави, че турнирните правила изискват спазването на правилата на УЕФА към спонсорите, въпреки че играчите с религиозни съображения „не трябва да имат бутилка“ на масата.

Пол Погба, който е мюсюлманин, премести бутилка с бира, което изглежда влиза в правилата на УЕФА.

След тях и италианският играч Мануел Локатели премести безалкохолните напитки в сряда като ги замени с вода. Треньорът на Русия Станислав Черчесов обаче реши, че може да отпие от безалкохолното, вместо да го отмества от масата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камион изгоря след катастрофа на пътя Чирпан - Стара Загора
Камион изгоря след катастрофа на пътя Чирпан - Стара Загора
Двама членове на ВСС подадоха оставки
Двама членове на ВСС подадоха оставки