НОВИНИ

Гарет Саутгейт не подкрепи Роналдо за бутилките на спонсора

гарет саутгейт подкрепи роналдо бутилките спонсора
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:03, 18.06.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на националния отбор по футбол на Англия Гарет Саутгейт даде подробно обяснение защо не желае да последва примера на Кристиано Роналдо и да премахне бутилките на Coca-Cola от масата за пресконференции.

Докато много фенове похвалиха португалеца в желанието му да мотивира хората към здравословен начин на живот, специалистът е на противоположно мнение.

„Е, мисля, че има много спонсори в спорта и въздействието на парите им на всички нива помага на спорта да съществува", каза Саутгейт, запитан за действията на Кристиано Роналдо.

„Масовият спорт у нас изисква много инвестиции и без някои от тези компании, е много трудно да осигурим необходимите съоръжения. И мисля, че с всичко, трябва да се внимава, имайки предвид проблемите със затлъстяването. Всичко може да се прави с мярка. Умереното участие не е проблем“, сподели още Гарет Саутгейт.

Капитанът на националния отбор на Англия Хари Кейн, седнал до Саутгейт, подкрепи позицията на своя мениджър, като заяви пред медиите: "Напълно съм съгласен. Мисля, че спонсорите имат право да получат каквото искат, ако плащат за това."

Освен Кристиано Роналдо, който премести две бутилки с безалкохолната напитка от масата си и демонстративно поиска да бъде сложена вода, подобен ход предприе и Пол Погба. Френският национал е мюсюлманин и счете за неудачно пред него да има бутилка с бира, независимо че компанията, която я произвежда е един от основните спонсори на Евро 2020.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Москва затварят фен зоната за Европейското по футбол
В Москва затварят фен зоната за Европейското по футбол
Училищен автобус се заби в къща, няма пострадали деца
Училищен автобус се заби в къща, няма пострадали деца