НОВИНИ

Илия Груев: Много се надявам да влезем във Висшата лига

"Надявам се да пренеса формата си от Лийдс в националния отбор", коментира още Футболист №2 на България за 2023 г.

илия груев надявам влезем висшата лига
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:34, 18.03.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Илия Груев за втора поредна година стана подгласник на Кирил Десподов в анкетата за "Футболист на годината", а след церемонията не скри амбициите си да помогне на тима на Лийдс да спечели промоция за Висшата лига на Англия.

Халфът и неговите съотборници понастоящем са лидери във второто ниво на Острова - Чемпиъншип и до края на сезона те ще бъдат замесени в оспорвана борба за първите две места с тимовете на Лестър и Ипсуич.

"Много се радвам за втората награда, миналата година бях в тройката. Много се надявам да влезем във Висшата лига, това ни е целта. Дано другата година да играя в най-доброто първенство в света. Много ми допада животът в Англия", започна Груев.

"Радва ме, че феновете ме оценяват. Много обичах като малък да играя с приятелите си. Когато станеш професионалист, трябва колкото можеш повече да гледаш добрите футболисти и да се развиваш и винаги да играеш със самочувствие. Много ще е жалко, ако някой ден нямам любов към футбола", продължи той.

Халфът изрази още надежда, че ще пренесе добрата си форма от клубния Лийдс и в националния отбор на България, на който предстоят мачове срещу Танзания и Азербайджан.

"Надявам се да пренеса формата си от Лийдс в националния отбор. Целта ни трябва да е класиране на световно първенство. Имаме футболистите и колектив да постигнем нещо. Илиан Илиев върши много добра работа. Дали съм готов за Висшата лига? Дано да видим другата година", завърши Илия Груев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Магазин на колела снабдява обезлюдени шуменски села
Магазин на колела снабдява обезлюдени шуменски села
Ердоган поздрави Путин за изборната победа
Ердоган поздрави Путин за изборната победа