НОВИНИ

Израел ликвидира високопоставен главнокомандващ на Хизбула?

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:26, 31.07.2024
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Израел твърди, че е ликвидирал високопоставен главнокомандващ на шиитската групировка Хизбула след нападение в южно предградие на ливанската столица Бейрут.

Тел Авив твърди, че става дума за Фуад Шукр и според израелските власти той е отговорен за атаката от събота срещу футболно игрище в окупираните от Израел - Голански възвишения. При удара загинаха 12 деца и младежи. Ливанският премиер остро осъди "бруталната израелска агресия", въпреки че Тел Авив твърди, че атаката е била "целенасочена" и базирана на данни от разузнаването. Все още не е ясно дали Шукр е убит, въпреки, твърденията, че при атаката има един загинал. Според източници на силите за сигурност в Бейрут, Шукр не е бил в сградата.

Коментар от Хизбула все още няма.

"Израелската армия извърши целенасочен удар в Бейрут срещи Фуад Шукр, известен още като Сайид Мухсан, старши военен командир в Хизбула и ръководител на стратегическото ѝ звено. Фуад Шукр беше командирът, отговорен за касапницата в Маджал Шамс, при която бяха убити 12 деца. Израелската армия няма да толерира атаки срещу граждани на Израел. Отговаряме на тези нападения с прецизни удари по главнокомандващи на Хизбула и инфраструктура на групировката в Ливан", заяви Даниел Хагари, говорител на израелската армия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Такситата в Пловдив с искания, ще бъдат ли чути?
Такситата в Пловдив с искания, ще бъдат ли чути?
Убит е Исмаил Хания: Политическият лидер на Хамас е ликвидиран в Техеран
Убит е Исмаил Хания: Политическият лидер на Хамас е ликвидиран в Техеран