НОВИНИ

Петков и Василев: Коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да правим

bnt avatar logo
от БНТ
22:06, 02.10.2022
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

"Благодаря на всички, които гласуваха. Това, което се случи днес, показва, че огромен брой хора продължават да вярват, както ние вярваме, че България може да бъде успешна и просперираща", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Коалиция с ГЕРБ и ДПС е невъзможна, категоричен бе Петков.

"Искаме да уважим избора на хората и това че ГЕРБ е първа политическа сила. Те носят огромна отговорност. Сега е техен ред да направят коалиция, народът им даде мандат. Ясно искам да заявя - ние обещахме на нашите избиратели много ясно, че коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да бъде направена от "Продължаваме промяната", каза той.

"Ясно казваме, че сме загубили изборите с 3%, както миналата година ги спечелихме с 3%. Това дава ясен мандат на ГЕРБ и ДПС, като те заявиха преди изборите, да направят коалиция и да управляват страната", коментира и Асен Василев.

"Ние искаме България, която е европейска държава със социален бюджет, който продължава да увеличава пенсиите, минималната работна заплата и доходите на хората, който не позволява пари да се харчат непрозрачно с конкретни фирми. Оттук нататък - чака ни една нелека зима. Искам да пожелая на ГЕРБ успех в сформирането на правителство, защото техният успех е успех на всички българи", каза той.

Ако нямаме стабилно правителство, всички българи ще страдат, независимо кой за кого е гласувал, допълни Василев. Според него не е било грешка, че не са се явили заедно с "Демократична България" на изборите.

"Ще бдим над всяко едно действие на бъдещото правителство като конструктивна опозиция", подчерта Кирил Петков.

Вижте още във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Директорът на Sofia Open Кей благодари на Българска федерация по тенис
Директорът на Sofia Open Кей благодари на Българска федерация по тенис
Няма напрежение при предаването на изборните книжа в Пловдив
Няма напрежение при предаването на изборните книжа в Пловдив