НОВИНИ

Книгата "Моят път от Рейки до Щит" на българския пазар

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 08.08.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Още

В това напрегнато време не само у нас, а и по света, тук се появи една първа по рода си книга "Моят Път от Рейки до Щит" на доайена на Рейки общността в България Екатерина Стоянова. И тази Рейки сага ни повежда на неповторимо пътуване към Познанието за връзката на земния човек с енергиите на Вселената.

Преди години Рейки звучеше непознато в България. Днес рейки центрове никнат като гъби след дъжд. "И идват все повече и повече млади хора" - каза за "По света и у нас" грандмастер Екатерина Стоянова, която преди 20 години създаде "Българския Рейки център" и пося семето на тази уникална енергийна система за духовно и телесно здраве.

Много са изкласилите при нея в центъра рейки терапевти и рейки учители, които работят и у нас, и в чужбина. Много са общите енергийни сеанси с колеги и приятели от цял свят на нашия център.

"Може би в древността, идвайки от онези места - Памир, Хиндокуш, може би тогава сме практикували тези учения и сега са вътре в гените ни по някакъв начин и ние ги активираме", заявява д-р Антоанета Заркова, хематолог, аюрведа лекар.

Дали японският дзенбудистки монах Микао Усуи, когато преди близо 100 години възкресява заровените във вековете древни будистки практики и ги нарича Рейки, е знаел, че тази духовна система за енергиен баланс с космическата енергия ще завладее днешния свят на високи технологии, IT умения и виртуално човешко общуване. "Рейки" - жизнена енергия - навлезе и в големите и престижни болници по света. А днес България вече е на рейки картата на планетата.

Автор: Даниела Кънева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
РИОСВ-София взе проби след сигнал за замърсяване на р. Струма
РИОСВ-София взе проби след сигнал за замърсяване на р. Струма
Музикални звезди от 90-те години излизат на сцената в Бургас
Музикални звезди от 90-те години излизат на сцената в Бургас