НОВИНИ

Корнелия Нинова: Оставаме последователни в борбата с модела на задкулисно управление

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
10:35, 19.10.2022
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

"БСП за България" остава последователна и принципна в борбата с модела на задкулисно управление и в борбата за правова и социална държава, декларира от парламентарната трибуна лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

"Няма как тези, на които са им пълни чекмеджетата, да седнат да се разберат с тези, които нямат нищо и са на площада", каза Нинова, цитирайки думи на президента Румен Радев от 2020г.

Лидерът на "БСП за България" призова политическите формации в 48-ото Народно събрание да постигнат съгласие около Бюджет 2023. Социалистите ще настояват за увеличение на доходите, подкрепа за енергийно бедните, две тарифи и таван на цените на ток, парно и газ, 850 лв. минимална работна заплата, необлагаем минимум, равен на прага на бедността - 504 лв., освобождаване от данък върху доходите на младежите до 26 години, втората година майчинство да е равно на минималната работна заплата, безплатни учебници и лекарства за децата.

"Виждаме, че днес и други колеги от други партии, които по-рано отричаха тези мерки като антипазарни, сега ги приемат. Изправени пред каскада от кризи, трябва да решим четири неща - благосъстоянието на българския народ, финансовата стабилност и развитие на икономиката, безкомпромисната борба с корупцията и гарантиране на мира за българския народ и неговото достойнство", заяви Нинова.

От "БСП за България" остават против предоставянето на военна помощ на Украйна. Ще гласуват и против предложението на служебното правителство за закупуване на изтребители на лизинг.

Социалистите ще поискат изслушване на ръководството на БНБ, в което експертите да кажат какви ще са последствията за България от влизането на страната в еврозоната. След като чуят изводите на БНБ, от "БСП за България" ще решат дали да подкрепят въвеждането на еврото у нас.

Корнелия Нинова допълни още, че ПГ на "БСП за България" ще предложи по-строги наказания за нарушителите на пътя и ще внесе декларация, осъждаща езика на омразата, агресията, унижаването на българското знаме и символи и на българския химн в Република Северна Македония.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: Напът сме с висока вероятност да отидем към следващи избори
Христо Иванов: Напът сме с висока вероятност да отидем към следващи избори
Мустафа Карадайъ: В името на българските граждани сме готови на диалог с всички
Мустафа Карадайъ: В името на българските граждани сме готови на диалог с всички