НОВИНИ

Лудогорец разби Левски у дома след вихрено второ полувреме и се откъсна на върха в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:31, 03.04.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
лудогорец разби левски дома вихрено второ полувреме откъсна върха първа лига
Слушай новината

Лудогорец постигна категоричен успех с 5:1 като домакин на Левски в дербито на междинния 27-и кръг в родната Първа лига.

Победата увеличи аванса на "орлите" на върха в подреждането, като те вече са с актив от 66 точки и имат аванс от 6 пред втория ЦСКА, който освен това има и мач повече. Междувременно "сините" инкасираха първо поражение в първенството от месец ноември насам, като то ги оставя на 4-ата позиция в класирането с 51 пункта.

Двубоят на "Хювефарма Арена" в Разград стартира ударно за домакините, които поведоха след по-малко от 180 секунди игра, когато Бърнард Текпетей достави центриране по земя, което предизвика разбъркване в наказателното поле на Левски, за да стигне топката до Руан Круз, който отблизо реализира за 1:0.

Отговорът на столичани не закъсня и в 16-ата минута те организираха добро нападения отдясно, завършило с подаване на Патрик Мислович към Марин Петков, който с прецизен изстрел между краката преодоля Серджио Падт за 1:1.

До почивката пък нидерландският страж на "зелените" се превърна в ключова фигура за своя тим, отчитайки се с няколко важни намеси, докато на другия край удар на Текпетей от пряк свободен удар се отби от напречната греда.

През второто полувреме обаче момчетата на Георги Дерменджиев поеха изцяло контрола върху събитията на терена и още в 47-ата минута резервата Георги Терзиев се възползва от подаване на Рик Джонатан и с глава наказа неразчетеното излизане на вратаря Пламен Андреев, възстановявайки аванса на 12-кратните шампиони.

Десетина минути по-късно отбраната на Левски отново бе матирана след центриране, което отново достигна до Терзиев, но този път бранителят отклони кълбото към Якуб Пьотровски и полякът отбеляза за 3:1, вкарвайки своя гол №10 през кампанията в Първа лига.

Малко след час игра Квадво Дуа направи резултата 4:1, завършвайки успешно бърза атака на разградчани отляво, а в самия край на срещата появилият се от пейката Кайо Видал наказа грешка на младия бранител на гостите Дейвид Михалев, за да оформи и крайното 5:1.

На фона на тази тежка загуба от Лудогорец отборът на Левски и неговият наставник Николай Костов трябваше да претърпят и още един удар, а именно петия жълт картон през кампанията за Марин Петков, който го изважда от сметките за предстоящото дерби срещу ЦСКА тази неделя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тайник с оръжия на Хамас е открит в България?
Тайник с оръжия на Хамас е открит в България?
Донски и Неделчев ще играят четвъртфинал на двойки на турнир по тенис в Монастир
Донски и Неделчев ще играят четвъртфинал на двойки на турнир по тенис в Монастир