НОВИНИ

Пабло Ласо поздрави организаторите на баскетболния турнир за подрастващи "София Къп"

Наставникът на Байерн Мюнхен пожела успех на участниците в турнира.

Пабло Ласо
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:04, 15.03.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Баскетбол
Слушай новината

Един от най-големите европейски баскетболни треньори Пабло Ласо поздрави лично организаторите на третия международен турнир за момчета до 14 години "София Къп" - най-добрата школа за подрастващи момчета в България БУБА Баскетбол, похвалиха се от клуба.

Специалистът изпрати трогателно видео, с което да окуражи момчетата от своя клуб Байерн Мюнхен и им пожела успех в надпреварата в зала "Триадица“ от 15 до 17 март.

"Познавам този турнир, неговата репутация. Поздравления за организаторите на този престижен турнир. Късмет на всички участници. Сигурен съм, че ще е голям успех за всички, да споделят страхотни моменти с баскетбола", заяви именитият испански специалист.

Към приветствията се присъедини и бившият играч от Евролигата Марко Симонович, който доскоро бе треньор в школата на Цървена звезда, а в момента е начело на Раднички Крагуевац.

"Надявам се всички участници да са здрави, да видим хубави мачове и да се забавляват. Ще се видим на терена", каза Симонович.

Домакините от БУБА Баскетбол получиха подкрепа и от едни от най-популярните си предшественици със синьо-червения екип. Баскетболистите на Черноморец Евгени Хаджирусев, Алекс Уандие и Виктор Онудиуе пожелаха късмет на малките си наследници от "Арена Бургас", където се провежда турнира за Купата на България при мъжете.

Днес БУБА Баскетбол излиза срещу Сборен отбор от Централна Сърбия, представящ се с марката на Работнички Крагуевац от 16:00 часа. Кратката церемония по откриването ще се проведе в 17:30, а от 18:00 часа една срещу друга ще излязат формациите на Байерн Мюнхен и Олимпиакос.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За седмица МВР събра над 2,5 млн. лева за пътни нарушения
За седмица МВР събра над 2,5 млн. лева за пътни нарушения
33 училища у нас търсят своя директор, а желаещи няма
33 училища у нас търсят своя директор, а желаещи няма