НОВИНИ

Пътят към олимпийските квоти за Миглена Селишка и Мими Христова продължава през репешажите на квалификацията в Истанбул

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:31, 10.05.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
пътят олимпийските квоти миглена селишка мими христова продължава репешажите световната квалификация
Слушай новината

Миглена Селишка и Мими Христова останаха последните две представителки в женската борба, които все още запазват надеждите си за участие на Олимпийските игри в Париж 2024, но пътят им до френската столица минава през успех в репешажите на световната квалификация в Истанбул.

Припомняме ви, че в днешния ден в категория до 68 кг Христова стигна до решителна схватка за квота, в която обаче отстъпи на трикратната шампионка на Азия Фенг Жоу.

Така утре родната представителка ще се изправи срещу корейката О-Юнг Ха или канадката Линда Мораис, а при успех отново ще заслужи правото си да излезе в директен двубой за спечелване на виза за Игрите във френската столица.

Междувременно при 50-килограмовите Миглена Селишка претърпя ранно поражение от представителката на КНДР Сон-хян Ким, която обаче впоследствие извървя целия път до квотата, изтегляйки нашето момче в репешажите.

За да се пребори обаче за участие в Париж 2024, в събота българката ще трябва да запише четири поредни победи, като първото препятствие пред нея е французойката Жули Сабатие.

Припомняме ви, че в утрешния ден стартира надпреварата и при мъжете в свободния стил, където за България на тепиха ще излязат Георги Вангелов (57 кг), Микяй Наим (65 кг), Рамазан Рамазанов (74 кг), Магомед Рамазанов (86 кг), Ахмед Батаев (97 кг) и Георги Иванов (125 кг).

Решителните схватки за класиране за Игрите във френската столица може да гледате от четвъртък до неделя (9-12 май) от 18:00 часа по БНТ 3 и на bntsport.bg!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Михаил Мишустин е назначен за премиер на Русия
Михаил Мишустин е назначен за премиер на Русия
Учителите в Турция провеждат стачка срещу насилието в училищата
Учителите в Турция провеждат стачка срещу насилието в училищата