НОВИНИ

Пирин Благоевград стартира зимната подготовка с надежда за оставане в Първа лига (ВИДЕО)

пирин благоевград стартира зимната подготовка надежда оставане първа лига
Снимка: ОФК Пирин Благоевград
bnt avatar logo
от БНТ
18:16, 08.01.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

ОФК Пирин Благоевград даде начало на своята зимна подготовка, като по традиция първото занимание на "орлетата" беше предшествано от водосвет за здраве и успехи.

Първата тренировка на стадион „Христо Ботев“ бе уважена от кмета на Община Благоевград Методи Байкушев, спонсори, партньори на клуба, както и привърженици на отбора.

Наравно с всички останали футболисти тренира и Асен Дончев, за когото стана ясно, че ще доиграе сезона при "орлетата" под наем от ЦСКА.

Освен него още няколко нови лица също се включиха в заниманието, като те ще изкарат пробен период при благоевградчани. Това са французинът Арно Дулуизио, украинецът Данило Полонски, както и българите Стелян Спасов, Кирил Ристосков и Лазар Боянов.

В същото време стана ясно, че с клуба се разделят Велислав Минков и Данаило Медвед, който преминава в Локомотив Пловдив.

"Започваме с добро настроение, идваме заредени с енергия да продължим във втория сезон и да спечелим нужните точки, за да останем в групата. Трета година е това за Пирин, момчетата вече го имат като опит в отбора и се надявам да помогнат на новите хора. Да, тръгнаха си няколко души, но това е напълно нормално. Чакаме да се докарат нови хора, които да вдигнат нивото, но всички зависи от това, като пари, какво ще имаме. Хубаво е да имаме на три, четири позиции нови лица, които да дадат повече сигурност в предстоящите битки", коментира старши треньорът на Пирин Благоевград Иво Тренчев.

Подготовката на "орлетата" за пролетния полусезон ще протече изцяло в Благоевград, а първата контрола на тима ще бъде срещу тима на Струмска слава.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снежна виелица в Източна Румъния предизвика сериозни транспортни проблеми
Снежна виелица в Източна Румъния предизвика сериозни транспортни проблеми
Стачка пречи на посещенията до Мон Сен Мишел във Франция
Стачка пречи на посещенията до Мон Сен Мишел във Франция