НОВИНИ

Бързи и опасни: Инфлуенсърка "лети" с 256 км/ч на магистрала "Тракия"

"Мис Силикон" се похвали в социалните мрежи

Тереза Кънчева
от Тереза Кънчева
19:52, 08.01.2024
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Поредни демонстрации за безобразията, които някои шофьори си позволяват на пътя - показа ново видео в социалните мрежи. От него става ясно, че инфлуенсърката Катрин Йорданова - по-известна като "Мис Силикон" се гордее с постижението си на магистрала "Тракия" - 256 км/ч, което е 116 км над ограничението.

Камерите в София пък са засекли - автомобил, който се е движил в града с рекордните 235 км/ч. При акцията на СДВР през уикенда нарушителите с висока скорост са 1582.

В населено място глобата за превишаване на скоростта над 50 километра от допустимата е 700 лева и по 50 лева на всеки 5 километра.

"На Южната тангента скоростта е 80 километра, а на Северната около 120 км в час, а глобите са доста сериозни. Ако е карал с 235 километра, глобата ще му е горе долу 1750 лева и три месеца лишаване от правоуправление", каза Тенчо Тенев, експерт по безопасност на движението към МС.

Инфлуенсърката Катрин Йорданова пък вдига 256 километра в час на магистрала "Тракия". Видео, в което се снима сама, е качено в социалните мрежи. От кадрите става ясно още, че жената се движи в участък, в който има временно ограничение на скоростта от 90 километра в час. Максимално позволената скорост на магистрала у нас е 140 км/ч. По закон Йорданова подлежи само на парична глоба. Не се предвижда отнемане на шофьорската книжка, защото нарушението е станало извън населено място.

"Не знам на кого се хвалят, че карат с такава висока скорост, но трябва да има промяна в Закона за движение по пътищата, но не само в градски условия да има лишаване от правоуправление, а когато надвишиш скоростта с 50 километра на магистрала по същия начин трябва да има лишаване от правоуправление", категоричен е Тенчо Тенев, експерт по безопасност на движението към МС.

В профила на "Мис Силикон" намираме и видео, в което тя хвърчи със 140 километра по булевард в София.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ханс-Йоахим Вацке: Франц Бекенбауер е най-великият германски играч, но и велик човек
Ханс-Йоахим Вацке: Франц Бекенбауер е най-великият германски играч, но и велик човек
Гаел Монфис откри новия сезон със загуба на старта в Оукланд
Гаел Монфис откри новия сезон със загуба на старта в Оукланд