НОВИНИ

Полицаи обезвредиха заспал шофьор с оръжие в ръка на АМ "Хемус"

bnt avatar logo
от БНТ
13:41, 29.09.2022 (обновена)
5157
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Шуменските полицаи обезвредиха опасен шофьор с оръжие, който се е движил хаотично по магистрала "Хемус", съобщават от МВР.

Малко след 7.00 часа в дежурната част на областната дирекция е приет сигнал от водачи по АМ "Хемус" за шофьор на БМВ, който криволичи по пътя. Към мястото незабавно е бил изпратен полицейски екип.

Там униформените установили спрял в аварийната лента за движение лек автомобил с търговищка регистрация. Мъж лежал на шофьорската седалка и държал оръжие в ръка. Мястото било обезопасено.

Пристигнал екип на сектор "Специални тактически действия" към областната дирекция в Шумен. Мъжът в автомобила не е изпълнил полицейското разпореждане да отвори вратата, която била заключена. Предприети били незабавни действия. Оръжието е иззето, а той е изведен от автомобила.

Установена е самоличността му - 21-годишен мъж от Търговище. Оръжието е газов пистолет, но не е регистрирано по определения ред. Автомобилът бил с прекратена регистрация, след като му е съставен акт за дрифт в началото на септември в Търговище. Имал е и друг акт за същото нарушение.

Нарушителят има издадени 22 фиша за превишена скорост. Правоспособен водач е от година и половина. За неизпълнение на полицейско разпореждане е задържан за 24 часа в полицейското управление в Шумен.

"Служителите, които са установили лицето в автомобила, са видели, че той държи пистолет и поради тази причина служителите от сектор „Специални тактически действия" от ОДМВР-Шумен отива на място да окаже съдействие на колегите. Лицето, което е било в колата, не изпълнява разпорежданията на полицейските служители, но те успяват да го обезвредят. Нямат първоначална информация и няма как да знаят държането на пистолета от лицето", каза Румен Симеонов от ОДМВР-Шумен.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на отбраната: Преки заплахи за националната сигурност няма
Министърът на отбраната: Преки заплахи за националната сигурност няма
16 епизода за финалистите на Мондиала в Катар 2022 по БНТ
16 епизода за финалистите на Мондиала в Катар 2022 по БНТ