НОВИНИ

Задържаха 4 души по подозрение за търговия с вот при акцията в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 29.09.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове и битовата престъпност се проведе и в Благоевград. Служители на МВР в ранните часове на деня блокираха един от кварталите в областния център по сигнал за купуване на гласове и арестуваха четирима души.

След получени сигнали за изборна търговия вчера, малко преди седем часа тази сутрин, служители на 2-ро районно управление, в координация с жандармерията, обградиха благоевградския квартал "Предел". Минути по-късно от обискираните къщи в квартала бяха задържани 4 лица по подозрение, че търгуват с вот.

"Аз съм тръгнала за работа и се връщам да си взема чантата, защото ме чакат с колата. Те нахлуха вътре в двора и не ми дават да си влизам в двора. Не знам за какво става въпрос, не ни дават изобщо никакво обяснение, аз като майка питам", каза Соня, майка на един от задържаните.

При акцията в Благоевград взеха участие над 30 служители на МВР. Сформирани бяха и пропускателни пунктове на входовете на няколко квартала. Проверяваха се документите на всички преминаващи, докато тече акцията на територията на няколко общини.

"На територията на област Благоевград са изградени 29 КПП-та, проверени са 379 лица, задържани са до този момент 4 лица, проверени са 280 автомобила, проверени са 4 сигнала, свързани с политическите права на гражданите", обясни старши комисар Георги Кандев, директор на ОД на МВР-Благоевград.

Със задържаните днес, за последните 48 часа на територията на областта арестуваните за евентуална търговия с вот са общо петима. Акциите и проверките на МВР и жандармерията в региона ще продължат до края на изборния ден на 2-ри октомври.

Репортер: Али Мисанков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крум Зарков и Иван Гешев влязоха в спор относно правомощията на прокуратурата
Крум Зарков и Иван Гешев влязоха в спор относно правомощията на прокуратурата
Алекс Лазаров: Това е само началото, благодаря на всички от сърце
Алекс Лазаров: Това е само началото, благодаря на всички от сърце