НОВИНИ

Поредна жестокост към животно: Мъж от Русе обезобрази собственото си куче

bnt avatar logo
от БНТ
17:26, 26.02.2024
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

Напрежение в Русе заради агресия над домашно куче. Свидетели на инцидента стават случайни граждани, които успяват да се погрижат за животното и да подадат сигнал в полицията. Хората настояват за единна система, която да следи кой какво куче отглежда.

Случката се разиграва в двора на къща в централната част на Русе. Невена Робертова първа забелязва раненото куче, докато то се опитва да избяга от собственика си.

"Видях как едно куче се изнизва през една ограда, личеше си, че се опитва да избяга. Стори ми се, че нещо пръсна, но то просто избяга като каишката му се влачеше след него. Видях, че портата на къщата беше цялата в кръв и един човек стоеше от вътрешната страна видимо много пиян. Нахапан по ръката и аз попитах какво се е случило, мога ли да му помогна, той каза, че кучето го е нахапало, че много го обича това куче, но когато го хване, никой повече няма да го види", каза Невена Робертова.

Минути по-късно Кадир Емин успява да хване кучето, което е в безпомощно състояние.

"Видяхме кучето, което бяга цялото обляно в кръв. Беше много зле животното, трепереше. Закарахме го на ветеринар", обясни той.

"Беше доста изплашено като дойде при нас. Не изглеждаше никак добре. Имаше сериозни порезни рани по ушите и горната устна. Цяло чудо е, че изобщо беше на крака. 11:40 Сложихме му седативи, позашихме раните. Докато беше при нас, не прояви никаква агресия. На следващия ден беше съвсем добре, хранеше се, мяташе дори опашка. 13:20 За съжаление, няма чип, не може да се докаже кой е собственикът", посочи д-р Десислава Великова, ветеринарен лекар.

Собственикът на кучето е ясен. Той обаче отказа да коментира защо го е наранил.

"Полицията е уведомена. Вече си има нов дом. Важното е, че всичко приключи по най-добрия начин за самото животно", каза Кадир Емин.

Случаят предизвика вълна от съпричастност в социалните мрежи. Хората настояват за единна система, която да следи кой какво куче притежава.

"Трябва да има повече хора, които да следят за изпълнението на законите, дворните кучета трябва да се кастрират. Трябва да се чипират, трябва да има единна система, за да се знае какви кучета и колко има, не може всеки да развъжда", коментира Невена Робертова.

Оказа се, че прокуратурата в Русе работи и върху друг случай от същия район.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грациите Дара Стоянова и Рая Червенкова спечелиха общо 4 медала на турнир в Гърция
Грациите Дара Стоянова и Рая Червенкова спечелиха общо 4 медала на турнир в Гърция
Търговците на лекарства на едро: Разпределяме своевременно всички получени количества инсулин
Търговците на лекарства на едро: Разпределяме своевременно всички получени количества инсулин