НОВИНИ

Процедурата по смяна на директора на "Пирогов" е спряна

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
16:07, 05.12.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
показа проверката пирогов случая детето мустафа емин
Снимка: БТА
Слушай новината

Процедурата по смяна на директора на "Пирогов" е спряна заради жалба на досегашния директор д-р Валентин Димитров срещу назначението на Константин Димов на поста.

По казуса е излязло определение на Софийски градски съд. Определението може да видите тук.

По-рано днес от министерството на здравеопазването потвърдиха за БНТ, че министър Христо Хинков е освободил от поста досегашния директор Валентин Димитров.

Справка в Търговския регистър показа, че решението на министъра е взето още миналата седмица - на 27 ноември - ден преди Хинков да обяви, че в болницата за спешна медицина са открити финансови нарушения.

С друго свое решение министърът на здравеопазването назначи лицево-челюстния хирург Константин Димов за директор на болницата.

Рокадата обаче не беше вписана в Търговския регистър. От "Пирогов" коментираха, че не са получили официално документацията за освобождаването на Валентин Димитров и той продължава да изпълнява функциите на директор.

Преди дни Димитров внесе сигнал в Народното събрание, според който му е оказва натиск от бивши служители на болницата, които сега са на високи длъжности в Министерство на здравеопазването.

Зад досегашния директор на "Пирогов" застанаха твърдо от ГЕРБ и ДПС. От ГЕРБ-СДС дори обвиниха управляващите от ПП-ДБ в кадрувания и заявиха, че ще спрат да подкрепят законопроектите на Министерски съвет в пленарна зала.

Отсъствието на депутатите на ГЕРБ-СДС и ДПС провали и насроченото за днес заседание на бюджетната комисия в парламента, на което депутатите трябваше да обсъдят на второ четене промените в данъчните закони.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Велосипедист загина, блъснат е от дрогиран шофьор край Стара Загора
Велосипедист загина, блъснат е от дрогиран шофьор край Стара Загора
Арда постигна успех над Литекс и продължи към 1/4-финалите на Купата на България
Арда постигна успех над Литекс и продължи към 1/4-финалите на Купата на България