НОВИНИ

Скандалът с решетките пред НС: Ива Митева посочи Никола Минчев като отговорен

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:12, 22.05.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Заместник-председателят на парламента Ива Митева от "Има такъв народ" посочи Никола Минчев като отговорен за решението да бъдат поставени метални решетки на централния вход на Народното събрание.

Председателят на НС през цялото време е знаел за тях, каза Митева в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. След изискана от нея справка се оказало, че още през януари Минчев дал съгласието си за решетките и чрез докладна поискал компенсирани разходи за тях от бюджета.

Вратите на парламента отново са без решетки

Пред БНР председателят на парламента обясни, че до поставянето на решетките се е стигнало след протеста срещу зелените сертификати през януари, когато имало прибив в сигурността. Обсъдени били различни мерки за сигурност, включително за поставяне на решетки на прозорците на първия етаж. Постъпило писмо от НСО с конкретни предложения, адресирано до главния секретар.

Никола Минчев твърди, че не е знаел, че са извършени огледи, нито че е постъпила конкретна оферта. До него стигнала докладна записка за вътрешно компенсиране на разходи в бюджета и той не обърнал внимание, че има проект за поставяне на метални съоръжения.

"Всичко, което се случва с Народното събрание, несъмнено е моя отговорност", каза още Минчев. Той се надява сагата с решетките да остане лош спомен от историята на 47-ото Народно събрание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко ще струва порция цаца с бира на морето това лято
Колко ще струва порция цаца с бира на морето това лято
В навечерието на 24 май: У нас пристигнаха частици от мощите на Кирил и Методий
В навечерието на 24 май: У нас пристигнаха частици от мощите на Кирил и Методий