Сръбската армия на два километра от граничен пункт с Косово

от БНТ , Източник: БГНЕС
13:58, 27.09.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Балкани
сръбската армия два километра граничен пункт косово
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Играта с "дрънкане на оръжие“ на границата на Сърбия с Косово след пристигането на косовските сили за сигурност и прелитането на сръбски изтребители и хеликоптери продължава днес, с присъствието на БТР-и на сръбската армия. Според РТС тази сутрин на 2 км от пункта Яринье са били забелязани четири БТР-а.

Сръбската армия, която е в състояние на повишена готовност, има своя база в близост до граничния пункт Яринье.

Според медиите няма признаци за скорошно намиране на решение на кризата. Членовете на специалното звено на косовската полиция Росу остават там. Поради присъствието им сърбите не спират да се събират и настояват за оттегляне на наредбата за временни регистрационни номера на автомобили от Централна Сърбия. Докато това не се случи, сърбите блокират пътищата Рашка - Лепосавич и Рибаричи - Зубин Поток.

Събралите се сърби, които са тук от осем дни, повтарят, че Белград и Прищина ще седнат на масата за преговори и ще постигнат решение в Брюксел.

Вчерашните прелитания на самолети на ВВС на Сърбия и хеликоптери на КейФОР дойдоха, когато министърът на отбраната Небойша Стефанович и началникът на щаба на сръбската армия генерал Милан Мойсилович посетиха някои от разположените в района военни сили, които са в гарнизона в Рашка, военната база "Рудница" и по пътя за пункта Яринеь. Руският посланик в Белград Александър Боцан-Харченко беше с тях.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Атакуват държавните рекорди на Софийския маратон
Атакуват държавните рекорди на Софийския маратон
Прокуратурата задържа кемпера на германеца, който паркира на Шофьорския плаж
Прокуратурата задържа кемпера на германеца, който паркира на Шофьорския плаж