НОВИНИ

Топло време през деня, застудяване през нощта

bnt avatar logo
от БНТ
20:57, 26.02.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Времето
Слушай новината

Много по-високи от типичните за края на февруари са температурите и днес - в по-голямата част от страната от 15° до 20°, в Русе, Велико Търново, Монтана и Благоевград 21°. Съществено по-хладно беше по северното ни Черноморие Варна 12°, Шабла 9°, колкото беше и на Черни връх.

И утре ще остане все още по-топло от обичайното с максимални температури между 15° и 20°. Ще бъде предимно слънчево, на места със сутрешни мъгли. След обяд от север облачността ще започне да се увеличава и на места в североизточната половина от страната ще превали дъжд. Със силен вятър ще нахлува по-студен въздух, температурите рязко ще се понижат и на много места в Североизточна България и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

И в планините ще преобладава слънчево време. След обяд от север облачността и там ще започне да се увеличава и до вечерта на места ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг.

Ще духа силен северозападен вятър и температурите ще започнат да се понижават. Опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите остава много висока.

В по-голямата част от Балканите ще остане слънчево и необичайно топло, но през втората половина на деня от север ще започне да прониква по-студен въздух.. Там и облачността ще се увеличи и на много места в североизточните райони ще превали и дъжд, и сняг.

Обилни снеговалежи се очакват утре в Украйна и Европейска Русия, където ще бъде и много ветровито. С валежи от дъжд и сняг ще е и в Норвегия, прибалтийските страни. Над останалата част от Европа ще бъде слънчево, а в южните части от континента - и по-топло от обичайното за сезона.

У нас, в неделя застудяването ще продължи. Облачността ще е по-често значителна, а на отделни места, главно в Централна и Източна България, ще има и слаби валежи - и от дъжд, и от сняг. В понеделник, 1 март, ще бъде облачно, а в североизточните райони и в планините ще превали слаб сняг. Във вторник ще бъде почти без валежи, а на 3 март, сряда, се очаква да бъде предимно слънчево и отново да започне затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Свиленски: Руската ваксина не е станала предизборно оръжие
Георги Свиленски: Руската ваксина не е станала предизборно оръжие
Локомотив (Пд) развали празника на Христо Крушарски
Локомотив (Пд) развали празника на Христо Крушарски