НОВИНИ

Вижте какво се случи в европейските квалификации на 26 март (ОБЗОР)

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:59, 27.03.2023
Чете се за: 05:00 мин.
Спорт
вижте случи европейските квалификации март обзор
Снимка:
Слушай новината

През вчерашния ден бе даден старта на втория кръг от квалификациите за Евро 2024, като се изиграха общо осем срещи от групите C, Н и J.

Група C

В тази група отборът на Англия направи сериозна крачка към място на Евро 2024, след като надигра с 2:0 у дома тима на Украйна след попадения на Хари Кейн и Букайо Сака. По този начин "Трите лъва" вече могат да се похвалят с победи срещу най-опасните си съперници в битката за първите две места, а именно Украйна и Италия.

В същото време пък "Скуадра Адзура" се отърси след загубата от англичаните в Неапол на старта на квалификациите и вчера вечерта победи с 2:0 като гост състава на Малта в среща, която беше ръководена от българина Георги Кабаков. Точни за селекцията на Роберто Манчини бяха Матео Ретеги и Матео Песина.

В подреждането Англия е начело с 5 точки, следвана от Италия и Северна Македония с по 3, като западните ни съседи са с мач по-малко. На дъното засега остават Украйна и Малта без актив.

Група H

Отборът на Казахстан несъмнено поднесе най-голямата изненада във вчерашния ден, побеждавайки с 3:2 у дома фаворита в групата Дания. Впечатляващото при успеха на "ястребите" е, че те осъществиха пълен обрат през второто полувреме, след като през първото Расмус Хойланд бе осигурил на "Червения динамит" с двете си попадения. След почивката обаче Бахтийор Зайнутдинов от дузпа върна надеждите на домакините, а в рамките на три минути между 86-ата и 89-ата Асхат Тагиберген и Абат Аймбетов оформиха пълния обрат за казахстанците за истински шок на датчаните.

Словения стигна до очакван домакински успех с 2:0 срещу Сан Марино след попадения на Бенямин Шешко и автогол на Роберто Ди Майо, а в късния двубой Финландия спечели минимално гостуването си на Северна Ирландия с 1:0 след гол на Бенджамин Калман.

По този начин словенците оглавяват подреждането с 6 точки след първите два мача, а отборите на Дания, Казахстан, Финландия и Северна Ирландия са въвлечени в битка за 2-то място, като всички са с по 3 пункта. Сан Марино пък остава на последната позиция без спечелена точка

Група J

Фаворитът в групата Португалия записа втори пореден разгромен успех при новия си селекционер Роберто Мартинес, след като надигра с 6:0 като гост състава на Люксембург. На два пъти точен за "мореплавателите" беше Кристиано Роналдо, а по веднъж се разписаха още Жоао Феликс, Бернардо Силва, Отавио о Рафаел Леао.

Междувременно Словакия се отърси от лошия старт и нулевото равенство у дома срещу Люксембург и зарадва своите привърженици с домакински успех с 2:0 след попадения на Роберт Мак и Лукаш Хараслин.

В последния мач от групата Исландия разби със 7:0 като гост аутсайдера Лихтенщайн. С хеттрик за победата се отчете капитанът Арон Гунарсон, а другите точни за успеха бяха Давид Олафсон, Хакон Харалдсон, синът на бившия футболист на Челси и Барселона Ейдур Гудьонсен Андри и Микаел Елертсон.

В класирането Португалия е лидер с 6 точки, следвана от Словакия с 4. Босна и Херцеговина и Исландия са въвлечени в битка за 3-то място с по 3 пункта, а на дъното Люксембург са предпоследни с 1 точка, докато Лихтенщайн са твърдо на 6-а позиция без актив.

Ето и всички резултати в европейските квалификации от 26 март:

Група С

Англия - Украйна 2:0

Малта - Италия 0:2

Група Н

Казахстан - Дания 3:2

Словения - Сан Марино 2:0

Северна Ирландия - Финландия 0:1

Група J

Люксембург - Португалия 0:6

Словакия - Босна и Херцеговина 2:0

Лихтенщайн - Исландия 0:7

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Овцевъди: Между 25 лв. и 29 лв. за килограм ще е агнешкото за Великден
Овцевъди: Между 25 лв. и 29 лв. за килограм ще е агнешкото за Великден
Отпаднаха последните гранични проверки в Хърватия след присъединяването към Шенген
Отпаднаха последните гранични проверки в Хърватия след присъединяването към Шенген