НОВИНИ

Задържаха двама за трафик на наркотици през граничния пункт "Кулата"

задържаха двама трафик наркотици граничния пункт кулата
bnt avatar logo
от БНТ
11:14, 21.03.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Криминално
Слушай новината

Задържани са две лица за трафик на хероин през Гранично пропускателен пункт „Кулата“.

След постъпила вчера информация служители на ОДМВР-Благоевград са спрели лек автомобил, пътуващ от България за Гърция през ГКПП "Кулата". В колата са били открити два пакета, облепени с тиксо и завити в алуминиево фолио. Пакетите, с общо тегло малко под 2 кг, били сложени във вътрешността на резервна гума в багажника. При извършен полеви тест съдържащото се в тях вещество е реагирало положително на хероин.

Водачът на автомобила, 61-годишен мъж от село Тополница, община Петрич, е задържан на място, а в хода на разследването на престъплението е установен и неговия подбудител и помагач, 51-годишен гражданин на Петрич. Той умишлено го склонил към извършване на престъпното деяние, за което му обещал заплащане и съдействие. Улеснил го с даване на съвети, разяснения, набавяне на парични средства за пътуването, осигуряване и предоставяне на наркотичното вещество, както и укриването му в автомобила.

Извършено е и претърсване в дома на задържания 61-годишен мъж, при което са открити и иззети електронна везна, метален уред за пресоване със следи от хероин и парична сума в размер на 5400 евро. Двамата обвиняеми са криминално проявени и осъждани.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Благоевград двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искания за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дамбраускас: Трудно се играе смислен футбол в такива условия (ВИДЕО)
Дамбраускас: Трудно се играе смислен футбол в такива условия (ВИДЕО)
Славиша Стоянович: Създават се интриги около Левски
Славиша Стоянович: Създават се интриги около Левски