Земетресение с магнитуд 5,7 разтърси Филипините

от БНТ , Източник: БГНЕС
22:30, 26.09.2021
Чете се за: 01:35 мин.
По света
земетресение разтърси крит причини материални щети
Слушай новината

Силно земетресение удари един от островите на Филипините, съобщиха от Американската служба за геоложки проучвания и местните власти.

Дълбокото земетресение с магнитуд 5,7 разтърси провинция Батангас на остров Лузон в 1.12 ч. местно време, като жителите на близката столица Манила бяха събудени от силното разклащане на жилищата им, предаде Агенция "Франс прес".

Земетресението е регистрирано на дълбочина 98 километра, съобщи Американската служба за геоложки проучвания. Местната сеизмологична агенция предупреди за възможни щети от вторични трусове.

Властите в близост до епицентъра заявиха, че не са получили никакви съобщения за щети или жертви на земетресението.

"Беше наистина силно“, казва Хосе Клайд Яйонг, офицер от службата по бедствията в град Тагайтай в съседната провинция Кавите.

"Досега няма неприятни инциденти, свързани със земетресението", заяви Яйонг.

Леонардо Тристан, офицер по бедствия в град Лоок на западния остров Миндоро, заяви, че силата на земетресението е принудила някои жители да избягат панически навън.

Филипините редовно са разтърсвани от земетресения поради местоположението си на тихоокеанския "Огнен пръстен“ - дъга с интензивна сеизмична активност, която се простира от Япония през Югоизточна Азия през тихоокеанския басейн.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
"Газпром" е готов да увеличи доставките за Европа
"Газпром" е готов да увеличи доставките за Европа
Прекрасен футболен празник за 100 години Марица Пловдив
Прекрасен футболен празник за 100 години Марица Пловдив