НОВИНИ

Жест: Делфинариумът във Варна върна усмивката на румънче

bnt avatar logo
от БНТ
22:34, 12.09.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Една история, свързана с варненския Делфинариум и за върната детска усмивка на осемгодишно момче от Румъния с един малък жест.

През август 8-годишният Николас бил на първия си лагер в България. В един от дните посетили Делфинариума във Варна. Детето останало много впечатлено от представлението и си купило плюшено делфинче.

"За жалост той загуби сувенира. След като се върна, не успя да го намери. Аз се опитах да се свържа с Делфинариума и не бях много уверена, че те ще ми помогнат, защото нямаха опция на сайта си за онлайн поръчки", разказа майка му Адрияна Георгеску.

"Получихме имейла и доста го приехме присърце. Много се трогнахме и разчуствахме, че тя търси как да върне приятеля на своето детенце", посочи Соня Стоянова, треньор в Делфинариум Варна.

За да върнат усмивката на Николас, от Делфинариума изпратили специален пакет, в който освен делфинчето, сложили шапка и рекламно магнитче за спомен.

"Когато видях съобщението от куриерската компания, че не дължа нищо, останах много изненадана. Те можеха да игнорират имейла ми, но бяха толкова мили и щедри и ми помогнаха да направя сина си щастлив отново", каза Адрияна.

Майката разказала историята в социалните мрежи, а отзвукът бил огромен. Днес 8-годишното момче от Букурещ не се разделя с плюшения си приятел, наречен Албастрел.

"Той спи с делфинчето през цялата нощ. Играчката издава и звуци на делфини и понякога ги чуваме от неговата стая. Искам много да им благодаря. Това беше невероятна изненада", добави майката на детето.

Адрияна и Николас отсега правят планове догодина да се върнат във Варна и цялото семейство отново да гледа представлението на делфините.

Репортер: Петър Дойкински

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5300 са вече жертвите от потопа в Либия, 10 000 са в неизвестност
5300 са вече жертвите от потопа в Либия, 10 000 са в неизвестност
Републиканците планират процедура по импийчмънт срещу Джо Байдън
Републиканците планират процедура по импийчмънт срещу Джо Байдън