Тотална забрана, а не мораториум от 5 години върху новия по-либерален закон за генно-модифицирани организми. Това поискаха от Европейската асоциация на професионалните готвачи Евро-Ток. Кулинарите настояват първо да се установи има или не вреда от тези организми и едва тогава да се прецени дали те ще бъдат разрешени на българския пазар.
Това според готвачите не потвърждава опасението, че ядем генно-модифицирани храни, но и не изключва факта че голяма част от продуктите не са това, за което ги мислим.
Кулинарите настояват генно-модифицираните организми да не се пускат свободно в природата и да бъдат строго контролирани и анализирани в лаборатории.
Правителството осигури близо 25 млн. лева за "Топъл обяд" до септември 2026 г.
Ситен снеговалеж и гъста мъгла затрудняват движението през прохода "Шипка"