НОВИНИ

БСП срещу ГЕРБ: рунд пореден – Мая Манолова и Цветомир Паунов в "Панорама"

С приближаването на вота спорът ляво - дясно все повече се ожесточава. Затова говориха в студиото на "Панорама" Мая Манолова - депутат от БСП и Цветомир Паунов - административен секретар на ГЕРБ. Трябва ли сега политическият разговор да се води безмилостно, до пълно унищожение на противника или някакво приличие и умереност все пак може да се спазва?

бсп герб рунд пореден мая манолова цветомир паунов панорама
bnt avatar logo
от БНТ
22:31, 10.04.2009
Чете се за: 12:14 мин.
У нас
С приближаването на вота спорът ляво - дясно все повече се ожесточава. Затова говориха в студиото на "Панорама" Мая Манолова - депутат от БСП и Цветомир Паунов - административен секретар на ГЕРБ. Трябва ли сега политическият разговор да се води безмилостно, до пълно унищожение на противника или някакво приличие и умереност все пак може да се спазва?

Цветомир Паунов - ГЕРБ: "Аз мисля, че политическа партия ГЕРБ доказа своята последователност в намеренията си да дава разумни и конкретни предложения за решаване на проблемите на българските граждани. От близо една година партията всяка седмица представя своята проектопрограма в отделните сфери на обществено-икономическия живот на национални кръгли маси. Т.е. всяка седмица ГЕРБ предлага алтернатива и проект на решения на сега действащото правителство на Сергей Станишев. За съжаление в последните седмици аз бих откроил три основни проблема в посока на общото развитие на обществено-политическите процеси в стараната. Първият е, че от началото на провеждане на демократични избори в страната два месеца преди предстоящите избори за народни представители - нито българските граждани, нито политическите партии, нито управляващите - не знаят по какъв начин ще бъдат проведени те. Вторият съществен проблем е, че с така предлаганите мажоритарно избираеми кандидати отново ще се опитат БСП и ДПС да прокарат свои партийни кандидати. Третият основен проблем е, че в условия на безпрецедентна световна финансова криза правителството не обръща достатъчно сериозно внимание на проблемите на българските граждани".

Мая Манолова - БСП: "Предстоят избори и едва ли някой български гражданин е в заблуждение, че те ще преминат в монолог на политическите партии и гражданите и техните избиратели. Естествено, че предстои сблъсък, естествено, че сблъсъкът вече започна и всяка една от опозиционните партии, като че ли е естeствено, търси сблъсък с най-сериозната политическа сила, с най-голямата партия от управляващата коалиция, каквато е БСП. Това се отнася и за ГЕРБ. Като че ли в сблъсъка с БСП, те се опитват да намерят своята физиономия, да се идентифицират като говорител на дясното пространство. Същественото в този сблъсък би било, ако той се превърне в сблъсък на идеи, на визии какво трябва да бъде управлението на България. И в този процес партии като ГЕРБ да се опитат да изяснят своите позиции и програми. Всички сме свидетели, че програмата на ГЕРБ е една програма в движение. И ако има дума, която няма как да не се отнесе към това какво предлага партия ГЕРБ това е думата - последователност".

ПЪЛЕН ТЕКСТ НА ИНТЕРВЮТО

Водещ Бойко Василев:
Трагедиите понякога обединяват, но с изборите обичайно е точно обратното. С приближаването на вота спорът ляво - дясно все повече се ожесточава. Затова ще говорим сега с Мая Манолова, народен представител от БСП, "Коалиция за България", и Цветомир Паунов, който е административен секретар на ГЕРБ. Добър вечер.

Мая Манолова:
Добър вечер.

Водещ:
Трябва ли сега обаче политическият разговор да се води безмилостно, до пълно унищожение на противника, или някакво все пак приличие и умереност може да се спазва, г-н Паунов?

Цветомир Паунов:
Аз мисля, че политическа партия ГЕРБ доказа своята последователност в намеренията си да дава разумни и конкретни предложения за решаване на проблемите на българските граждани. Като начало бих споменал, че от близо една година партията всяка седмица представя своята проектопрограма в отделните сфери на обществено-икономическия живот на национални кръгли маси. Тоест всяка седмица ГЕРБ предлага алтернатива и проект на решение на сега действащото правителство на Сергей Станишев. За съжаление в последните няколко седмици аз бих откроил три основни проблема в посока на, така, бих го нарекъл, общото развитие на обществено-политическите процеси в страната. Първият е, че от началото на провеждане на демократични избори в страната, два месеца преди предстоящите избори за народни представители, нито българските граждани, нито политическите партии, а аз съм убеден, че вече и управляващите не знаят по какъв начин ще бъдат проведени те. Вторият съществен проблем е, че с така предлаганите мажоритарно избираеми кандидати, в кавички, отново ще се опитат БСП и ДПС да прокарат свои партийни кандидати, и аз ще обясня какво точно имам предвид.

Водещ:
Малко по-късно, да, само ги маркирайте.

М. Паунов:
И третият, основен, проблем е, че в условия на безпрецедентна световна финансова криза, тук е и г-н Калфин, който е много наясно с този проблем, правителството не обръща достатъчно сериозно внимание на проблемите на българските граждани.

Водещ:
Мая Манолова.

М. Манолова:
Предстоят избори и едва ли някой български гражданин е в заблуждение, че те ще преминат в монолог на политическите партии и гражданите, и техните избиратели. Естествено е, че престои сблъсък, естествено, че сблъсъкът вече започна, и всяка една от опозиционните партии, като че ли естествено търси сблъсък с най-сериозната политическа сила, с най-голямата партия от управляващата коалиция, каквато е БСП. Това се отнася и за ГЕРБ, като че ли в сблъсъка с БСП те опитват да намерят своята физиономия, да се идентифицират като говорител на дясното пространство. Според мен същественото в този сблъсък би било, ако той наистина се превърне в сблъсък на идеи, в сблъсък на визии за това какво трябва да бъде управлението на България, и в този процес партии като ГЕРБ да се опитат да изяснят своите позиции, своите програми, въпреки че ние всички сме свидетели, че програмата на ГЕРБ е една програма в движение, и ако има дума, която няма как да се отнесе към това какво предлага политическа партия ГЕРБ, това е думата последователност. Даже според мен би било изключително полезно не само за ГЕРБ, но и за българските граждани, ако в този дебат те успеят да отговорят на въпроса какво всъщност е ГЕРБ, какъв политически субект. Ако за техния лидер хората имат някаква представа, макар той да е достатъчно непредвидим, този политически субект ГЕРБ в никоя от основните посоки няма конкретен отговор. Аз се опитах днес да се поставя на мястото на един български гражданин, който следи политическия дебат. И честно казано, това е една интересна позиция, ако човек не се е определил. Ако е симпатизант на БСП, той харесва БСП, одобрява това, което ние говорим и правим, ако е симпатизант на ГЕРБ, харесва ГЕРБ. Но интересното е какво мислят българските граждани, които не са направили своя избор. Според мен те се опитват да намерят своята политическа партия с оглед на своите интереси, а именно кой по какъв начин би защитил техните интереси, каква е динамиката и логиката в неговото поведение.

Ц. Паунов:
Г-жо Манолова, напомням ви само, че българските граждани дадоха своята ясна оценка и подкрепа за г-н Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, на два избора за кмет на София. Същото те направиха за ГЕРБ по време на изборите за Европейски парламент и по време на местните избори, които утвърдиха ГЕРБ като водещата политическа партия в страната. Напомням ви също така, че когато премиерът Станишев говореше, че в България няма финансова криза, ГЕРБ излезе със свой вариант на антикризисна програма и след няколко месеца премиерът призна: да, но всъщност в страната наистина има финансова криза.

М. Манолова:
Мисля, че българските граждани има възможност да се убедят за това какъв е антикризисният план на правителството и на премиера Станишев и по практическите действия, които се предприемат. От страна на ГЕРБ това са все още приказки, които според мен не са и достатъчно последователни, като се започне от идеите да намаляваме данъците, да увеличаваме данъците - с колко и кои. Тоест това е една програма в динамика и в движение, за която няма как да сме сигурни, че почива на някакъв сериозен анализ.

Водещ:
Г-жо Манолова?

М. Манолова:
Бих си позволила да продължа своята мисъл по отношение на изборите, които...

Ц. Паунов:
Това показва, че тази програма е адекватна и е релевантна на динамиката обществено-политическите...

Водещ:
Да, да, искам там да ви върна, защото тук имаше конкретни обвинения.

Ц. Паунов:
...и икономически процеси в страната. Именно затова една такава програма е алтернатива.

Водещ:
Имаше конкретни обвинения тук за изборите в 12 без 5. Смятате ли изборното законодателство за 12 без 5?

М. Манолова:
Нека да разделим все пак антикризисната програма от изборното законодателство...

Водещ:
Става, затова искам за него да говорим, защото беше конкретен г-н Паунов.

М. Манолова:
Може би, да, той беше конкретен, но беше изключително неточен, защото за съжаление трябва да кажа, че няма български парламент, който достатъчно рано да е избрал и да е изработил правилата, по които ще се провеждат следващите избори...

Водещ:
Това оправдание ли е?

М. Манолова:
...което, разбира се, не е оправдание, то е някакво обяснение. Но разликата между тази ситуация в други парламенти и това, което се случва в момента, е, че поне политическият дебат по темата какво трябва да се промени в избирателната система и изобщо в политическата система започна не сега, започна преди повече от една година и половина, и в този дебат повечето от политическите партии от неправителствените организации и българските граждани, експертите имаха възможност да изразят и да формират своите позиции. Има един категоричен извод от този дебат, а именно, че политическата система, като първа стъпка избирателната система, има нужда от промяна и тази промяна има едно основно измерение, а именно желанието и волята на политиците да направят системата мажоритарна, да променят правилата така, че сблъсъкът между политическите партии да се изразява от конкретни личности, което да мотивира хората за една по-висока избирателна активност, за един по-голям интерес и за подобряване доверието и взаимоотношенията между гражданите и институциите.

Ц. Паунов:
Г-жо Манолова, защо тези промени в избирателните закони стават два месеца преди изборите? Да, дебатът наистина започна много отдавна. Напомням ви, че непосредствено след местните избори ГЕРБ настояваше за широка дискусия с представители на водещите политически партии, включително и в студиото на Българската национална телевизия, по основните аспекти на промяна на избирателните закони. Спомняте си, че и при президента също имаше такъв форум.

М. Манолова:
Признавам си, че това е отбягнало от моето внимание, защото, ако ГЕРБ...

Ц. Паунов:
Спомняте си, че при президента също имаше подобна дискусия...

М. Манолова:
...е една от политическите партии, които нямаха заявена позиция за това какви промени трябва да има в законодателството, и мога да кажа, че те много скромно участваха в този дебат.

Ц. Паунов:
Напротив, политическа партия ГЕРБ внесе свои конкретни законопроекти по отношение на избирателната система и тук искам да ви напомня, че предложението, което внесе нашият депутат Лъчезар Иванов за изписване на агитационните материали, на посланието, че купуването и продаването на гласове е престъпление, се прие като заложено в бъдещето гласуване на законопроекта.

М. Манолов:
Нека да бъдем по-конкретни. ГЕРБ не предложи абсолютно нищо...

Ц. Паунов:
ГЕРБ предложи...

М. Манолова:
...което да касае промяната в избирателната система освен предложението за участие на представители на ГЕРБ в избирателните комисии, което ние от БСП подкрепихме.

Ц. Паунов:
ГЕРБ предложи... Моля ви се, г-жо Манолова, вие не сте чели предложението на ГЕРБ. Продължавам по-нататък. ГЕРБ внесе предложение за публичност при финансиране на политическите партии, а именно при дарения, извършвани на суми над 1000 лева, те да бъдат превеждани по банков път. Вие приехте сумата и границата от 5 хиляди лева. Тоест ние искахме...

Водещ:
Отговорете конкретно на въпроса дали смятате, че тези промени в 12 без 5 се правят в ущърб на опозицията?

М. Манолова:
Напротив, опозицията имаше възможност да се включи в дебата за промяна в избирателната система и това наистина беше направено активно от парламентарно представените политически партии въпреки поканата, която беше отправена към ГЕРБ, аз ще повторя, че тяхното участие в този дебат беше повече от скромно, и наистина сред предложенията, които те направиха за промяна в изборното законодателство, фигурират само тези, които касаят конкретно политическа партия ГЕРБ.

Ц. Паунов:
Г-жо Манолова, как да касаят политическа партия ГЕРБ, ние говорим...

М. Манолова:
Искам отново да припомня на колегата, че промените във финансирането на политическите партии беше направено със закона за политическите партии, който беше приет в края на миналата година, и че предложенията, които внесе независимият депутат Лъчезар Иванов, възпроизвеждаха някои от текстовете на обществения договор, сключен между всички политически партии и неправителствените организации...

Ц. Паунов:
В който имаше много разумни предложения и аз напомням. Аз ви напомням, че вие отказахте...

М. Манолова:
Това са предложения, които се повтаряха в много от предложенията на другите политически субекти. Освен това ГЕРБ въобще няма...

Ц. Паунов:
...или подписахте този договор с особено мнение точно в частта за създаване на регионални преброителни центрове, където би могло и това е единственият в момента възможен механизъм за ограничаване и за прекратяване на опорочаване на изборните резултати.

Водещ:
Хайде да се обадим...

М. Манолова:
ГЕРБ е единствената политическа сила, която няма свой законопроект за промяна в избирателната система...

Ц. Паунов:
Нещо повече, извинявам се, г-н Василев. Нещо повече, ние разширихме този законопроект в частта си за създаване на регионални преброителни центрове, като предложихме създаването на общински преброителни центрове. В България има 264 общини - да бъдат създадени 264 общински преброителни центрове.

Водещ:
Сега, вие, вижте, ние не можем да направим... Сега аз не искам да се връщаме конкретно към идеите, искам обаче конкретен категоричен отговор от едно изречение по друга една линия на конфронтация.

М. Манолова:
Нали не сме приключили с изборното законодателство?

Водещ:
Не, не сме приключили.

М. Манолова:
Защото колегата се плъзга по повърхността. Тук същественото е наистина да изясним идеята на промяната, философията на промяната, а тя е свързана с промяната в избирателната система...

Водещ:
Вие го казахте...

Ц. Паунов:
Добре, г-н Василев, извинявам се...

М. Манолова:
...в която ще бъдат издигани и ще бъдат избирани конкретни личности, които представляват различните партии. Предложение, което беше направено от Българската социалистическа партия.

Ц. Паунов:
Г-жо Манолова, да започнем с предложението за създаването на едномандатни избирателни райони и за гласуване мажоритарно. Обяснете каква е философията и как ще гласуват...

М. Манолова:
Колега Паунов, кажете вие имате ли някакво предложение, което да касае избирателната система...

Ц. Паунов:
Имаме и сме го внесли. Така, какво...

М. Манолова:
...освен за преброителните центрове и за вида на агитационните материали. Какво предлага всъщност ГЕРБ?

Ц. Паунов:
Какво се случва по отношение на мажоритарни...

М. Манолова:
Защото какво предлага БСП знаят всички. Вие какво предлагате?

Ц. Паунов:
Какво се случва по отношение на така наречените мажоритарно избираеми кандидати? Г-н Василев, тези кандидати ще бъдат регистрирани мажоритарно, в кавички, като бъдат издигани от политическите партии. Да, ГЕРБ иска да даде възможност на българските избиратели да гласуват мажоритарно и това беше едно от нашите предложения във внесения законопроект, чрез допускане на възможността българските граждани да гласуват преференциално в рамките на избирателната листа. За да може този механизъм да работи, ние предложихме прагът на преференцията да бъде намален на 5 процента. Какво означава това? Това означава, че всеки един български гражданин...

М. Манолова:
Това предложение касае Закона за евроизборите, в Закона за избиране на национален парламент...

Ц. Паунов:
Всеки един български гражданин може да пренарежда листата така, както той прецени, го подрежда по собствена преценка.

Водещ:
Добре, разбрах, ние имахме вече такъв...

Ц. Паунов:
Как един кандидат ще бъде избран мажоритарно, след като е издигнат и е регистриран от политическа партия?

Водещ:
Отговорете на...

М. Манолова:
Г-н Василев, 86 процента от българските граждани според последното изследване на НЦИОМ искат системата да бъде променена, искат мажоритарен избор на народни представители. Това, че има политически централи

Водещ:
Но вие им давате...

М. Манолова:
Това, че има политически централи, които си затварят очите и запушват ушите за това какво очакват хората, които очевидно имат притеснения, че няма достатъчен брой ярки личности, които да излязат в едно съревнование с претендентите на други политически сили, е факт. Очевидно една голяма част от партиите и от политиците се страхуват от мажоритарния вот. Наистина той притеснява много партийни ръководства, но това е, което очакват хората, и това е, което според мен може да оздрави политическата система. Промяната в избирателната система...

Водещ:
Политизира ли се софийският боклук според вас?

М. Манолова:
Това е една друга тема и аз слушах различни интерпретации, които обвързват обявяването на криза с предстоящите избори. Тук аз бих поставила нещата на една друга плоскост. Според мен е егоистично, партийно и предизборно би било, ако правителството не се беше намесило в кризисното състояние, което всички софиянци виждат, че съществува в София. Ако бяхме оставили столицата още два месеца да тъне в боклук и да бъде обявена криза с намеса на държавата след провеждането на изборите на 5 юли...

Водещ:
Г-н Паунов, политизира ли се софийският боклук?

Ц. Паунов:
Веднага ще ви отговоря на този въпрос, само ми позволете да довърша. Само да довърша това, което г-жа Манолова започна преди малко. Да, наистина има притеснения за т. нар. мажоритарен вот и притесненията са да не се гласува с преференция и те идват от страна на БСП, защото техните кандидати за народни представители се спускат отгоре. И тогава може би министър Румен Петков няма да е първи в листата, а ще дойде на по-задно място. Връщам се...

М. Манолова:
Г-н Паунов, кои са вашите кандидати и кой ги познава? Освен г-н Бойко Борисов и Цветан Цветанов...

Ц. Паунов:
Г-жо Манолова...

М. Манолова:
...познава ли някой български гражданин друг представител на ГЕРБ?

Ц. Паунов:
Г-жо Манолова, ГЕРБ има...

М. Манолова:
Вашите притеснения на нас са ни ясни.

Ц. Паунов:
...експертен потенциал.

М. Манолова:
Да, ние ги видяхме в първия сблъсък с БСП.

Ц. Паунов:
ГЕРБ залага на нови лица. ГЕРБ залага на хора професионалисти, на хора, доказали се в своята област, хора, които са некомпрометирани.

М. Манолова:
На хора, тотално неизвестни и никому непознати. Хора, които не са наясно. Хора, които написаха една програма...

Ц. Паунов:
Вие продължавате да залагате на компрометирани хора, които налагате отгоре

М. Манолова:
...която промениха след...

Водещ:
Не говорете едновременно.

Ц. Паунов:
Г-н Василев, по отношение на боклука.

Водещ:
Едно изречение само.

Ц. Паунов:
По отношение на боклука, това беше, бих казал, една безпринципна и не знам как да го нарека, PR акция на премиера. В момент, в който проблемът с боклука не само че започна да се решава с годините, но и вече имаме направена първа копка на т.нар. завод за обработка на отпадъци. Премиерът Станишев обяви т.нар. криза в момент, в който г-н Борисов беше на официално посещение в Москва. Това неща стана в момент, без да бъде поканен или уведомен нито един представител на Столична община в същото време. Между другото аз си спомням случая, че г-н Калфин е тук, все още ние не сме запознати с решението на Министерски съвет относно какво наложи обявяването на т.нар. криза за боклука.

Водещ:
Той нали беше в Америка.

И. Калфин:
Аз бях, обаче много интересно, логиката на господин Паунов е, че всичко върви прекрасно, София е чиста, кметът от 4 години въведе ред в общината и изведнъж се намесило злото правителство, което да му попречи на тези хубави идеи.

Ц. Паунов:
Г-н Калфин...

И. Калфин:
Вижте какво става по улиците. Предполагам, че и вие живеете в София и виждате в какво състояние е столицата.

М. Манолова:
Може би г-н Паунов е бил или в САЩ, или в Москва.

И. Калфин:
След създаването на този антикризисен щаб...

Ц. Паунов:
Напротив, в момента София никога не е била по-чиста...

И. Калфин:
...който е създаден, за да се подпомогне. Това, като казвате, че София никога не е била по-чиста, аз живея около 44 години в София и мисля, точно е най-мръсна в момента. Но това, което направи правителството, е на практика един механизъм, с който да помогне на общината, не за да се политизира, ами за да се реши едни проблем, от който страдаме всички ние. И управлението, управата на общината, ще напомня колко пъти кметът искаше правителството да помага и какви суми искаше, и колко правителството плаща суми, за да се разнасят боклуци...

Ц. Паунов:
Защо правителството не помогна, когато "Новера" отказа да чисти и когато наистина в София имаше реална, подчертавам, реална заплаха от епидемия. Тогава Столична община беше оставена сама да се справя с този проблем. Г-н Калфин, защо правителството не създаде кризисен щаб, когато имаше газова криза? Когато българският бизнес и живота, и здравето на български граждани...

И. Калфин:
Не сте чули, г-н Паунов, имаше такъв...

Ц. Паунов:
...бяха поставени на карта?

И. Калфин:
Вие измествате темата, защото не ви е удобна, но имаше такъв...

Ц. Паунов:
Не, не, давам ви конкретни примери.

Водещ:
Значи, дотук трябва да спрем.

Ц. Паунов:
Случаят с Челопечене, с взривяването на боеприпасите.

М. Манолова:
Мисля, че столичани сами могат да си отговорят на въпроса има ли проблем в момента с боклука в София или няма, има ли криза, или няма криза. Какво искате, г-н Паунов? Времето да се стопли и в София да тръгне епидемия? В момента всички ние газим в боклуци, дишаме мръсен въздух и това, че правителството е решило и да мобилизира целия наличен ресурс, за да помогне на столичани, за да помогне на Столична община, аз мисля, че би следвало да бъде приветствано от ръководството на София. Между другото такава...

Ц. Паунов:
Как, с какво ще помогне?

М. Манолова:
...такава беше първоначалната реакция. И това е още един пример за безкрайно непоследователната политика на политическа партия ГЕРБ.

Водещ:
Последни секунди. Отговорете моля и трябва да приключим.

Ц. Паунов:
Г-жо Манолова, подарявам ви...

Водещ:
Не се обръщайте към нея.

М. Манолова:
Аз снощи слушах как кметът приветстваше инициативата на правителството.

Ц. Паунов:
Моля да предадете на премиера Станишев интегрираната система за управление на битовите отпадъци в община София. Тук абсолютно всичко...

М. Манолова:
...добре, ако столичани се убедят, че тази интегрирана система на хартия работи и на практика.

Ц. Паунов:
Е, не е на хартия. Давам ви...

И. Калфин:
Пуснете я в пощенските кутии на столичани. Ще се зарадват много.

Ц. Паунов:
Давам ви конкретни примери.

Водещ:
Нямаме време.

Ц. Паунов:
Столична община, г-н Василев...

М. Манолова:
Или я разнесете по препълнените контейнери с боклук.

Ц. Паунов:
Столична община е единствената община в страната, в която има сепариране на битовите отпадъци. Знаете, че наскоро се направи и първа копка...

М. Манолова:
Г-н Паунов, вие къде живеете?

Ц. Паунов:
...на завода за депониране на битови отпадъци и обработка, който ще бъде готов след две години.

Водещ:
Добре, трябва да спрем тук, защото всичко е политика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge

Още У нас

Спряха премахването на незаконните постройки, свързани с Румен Гайтански
Спряха премахването на незаконните постройки, свързани с Румен Гайтански
21:55, 22.07.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Новите фургони за временно настаняване на път към село Воден
Новите фургони за временно настаняване на път към село Воден
20:56, 22.07.2024
Чете се за: 00:27 мин.
976 пункта за технически прегледи вече предават данните в системата на "Автомобилна администрация"
976 пункта за технически прегледи вече предават данните в системата на "Автомобилна администрация"
20:37, 22.07.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Българка покори върха на световното първенство по лека атлетика за хора с увреден слух
Българка покори върха на световното първенство по лека атлетика за хора с увреден слух
20:18, 22.07.2024
Чете се за: 02:20 мин.
БСП и ИТН са готови да направят опит за реализиране на третия мандат
БСП и ИТН са готови да направят опит за реализиране на третия мандат
20:15, 22.07.2024
Чете се за: 03:47 мин.
Стабилно е състоянието на оцелялото дете след мълнията в Стара планина
Стабилно е състоянието на оцелялото дете след мълнията в Стара планина
19:15, 22.07.2024 (обновена)
Чете се за: 03:17 мин.
Разпитват гранични полицаи от Бургас по делото за катастрофата с автобуса-убиец
Разпитват гранични полицаи от Бургас по делото за катастрофата с автобуса-убиец
18:49, 22.07.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Силна буря нанесе щети в Бургас (СНИМКИ)
Силна буря нанесе щети в Бургас (СНИМКИ)
18:45, 22.07.2024
Чете се за: 00:35 мин.
Временно: Кога ще бъдат монтирани всички контейнери за нуждаещите се?
Временно: Кога ще бъдат монтирани всички контейнери за нуждаещите се?
18:37, 22.07.2024
Чете се за: 04:30 мин.
Третият мандат: Колко пъти и на кого го връчва президентът през последните години?
Третият мандат: Колко пъти и на кого го връчва президентът през последните години?
18:30, 22.07.2024
Чете се за: 04:50 мин.
И вторият мандат - неуспешен: От ПП-ДБ върнаха празна папката на президента
И вторият мандат - неуспешен: От ПП-ДБ върнаха празна папката на президента
18:23, 22.07.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Има ли опасност пожарът в Гърция да премине границата ни?
Има ли опасност пожарът в Гърция да премине границата ни?
18:13, 22.07.2024
Чете се за: 03:35 мин.
Топ 24
Най-четени
Вътрешнопартийни избори в СДС
Вътрешнопартийни избори в СДС
Цивилизациите се срещат в Истанбул
Цивилизациите се срещат в Истанбул