НОВИНИ

АБВ и "Движение 21" ще работят за алтернативен лявоцентристки блок

АБВ и "Движение 21" започнаха разговори за създаване на предизборна коалиция за предстоящите парламентарни избори. Стремежът им е да създадат алтернативен лявоцентристки блок.

bnt avatar logo
от БНТ
18:49, 20.01.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Засега двете формации смятат, че допълват приоритетите си. 'Движение 21" държи на радикалната съдебна реформа и на водещото място на образованието и културата, но признават, че АБВ са по-напред от тях по отношение на новите идеи в социално-икономическата сфера.

Лидерите на двете партии Татяна Дончева и Константин Проданов са на мнение, че заедно ще могат да разчитат на по-голяма електорална подкрепа. По думите им формулата на евентуална бъдеща коалиция няма да се затвори само с тях, но засега БСП не попада сред евентуалните партньори.

Татяна Дончева - председател на "Движение 21": "Сближаване с БСП на този етап няма да търсим, защото няма причина за това. Но смятам, че ако постигнем коалиционно споразумение и общо явяване на избори, хората ще имат възможност да видят в наше лице алтернатива, която може да предложи по-интересни и по-убедителни решения".
Константин Проданов - председател на АБВ: "Идеята е не просто да търсим някакъв механичен сбор от резултатите на едната и другата формация, а да надградим това, което всеки един от нас има поотделно и да постигнем нещо много по-значимо от 1+1=2. Дали ще събираме изпаднали от борда политици? Както казва уважавания от мен анализатор Валентин Вацев, квартални социалдемократи и индивидуални земеделци - не това е целта!"
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдебните медици във Варна се нуждаят от нова апаратура
Съдебните медици във Варна се нуждаят от нова апаратура
Обвиниха и заместник-министър за престъпление по служба
Обвиниха и заместник-министър за престъпление по служба