НОВИНИ

Александър Чеферин е новият президент на УЕФА

Словенецът Александър Чеферин бе избран за новия президент на УЕФА. Това се случи по време на 12-ия извънреден конгрес на централата, който се проведе в гръцката столица Атина. Той ще заема президентския пост до 2019 година, наследявайки Мишел Платини. Французинът не успя да завърши своя мандат, след като бе отстранен заради обвинения, че е получил незаконно превод на стойност 2 милиона франка от бившия президент на ФИФА Сеп Блатер.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:23, 14.09.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света
александър чеферин новият президент уефа

48-годишният Чеферин се пребори в конкуренцията на холандеца Михаел ван Прааг. Словенецът спечели с огромно мнозинство, след като за него гласуваха 42-ма от общо 55-та делегати на европейските футболни федерации.

Александър Чеферин е роден на 13 октомври 1967 година в Любляна. Завършва право в родния си град, след което започва работа в правната кантора на своето семейство, представлявайки професионални атлети и спортни клубове. От 2011 година е президент на Футболния съюз в Словения. Той става общо 7-ият различен президент на УЕФА, след като през годините постът са заемали Ебе Шварц (Дания), Густав Видеркер (Швейцария), Артемио Франки (Италия), Жак Жорж (Франция), Ленарт Йохансон (Швеция) и Мишел Платини (Франция). /БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктор Орбан: Готов съм да окажем всякакъв вид помощ на България
Виктор Орбан: Готов съм да окажем всякакъв вид помощ на България
На 15 септември Меглена Кунева ще отговаря на Вашите въпроси! Задайте ги тук
На 15 септември Меглена Кунева ще отговаря на Вашите въпроси! Задайте ги тук