НОВИНИ

Атанас Запрянов ще води делегацията за преговорите за купуване на F-16

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов ще води българската делегация, която заминава на 7 май за Вашингтон, за да преговаря за придобиването на нов тип боен самолет за Българската армия, съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:31, 04.05.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
атанас запрянов води делегацията преговорите купуване

В нея влизат още командирът на Военновъздушните сили ген.-майор Цанко Стойков и специалисти от ВВС, както и представители на министерствата на финансите и на икономиката.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Указанията са много ясни – да се придържаме към цената, фиксирана от парламента, без това да намалява способностите на самолетите, които трябва да закупим.

Той обясни още, че българската делегация ще трябва да повдигне темата за вноските за новите самолети и да настоява те да не се плащат наведнъж.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: На няколко равни вноски искаме да се направи, за да не ни затрудни изведнъж. Видяхте, че премиерът декларира, че парите ги имаме и са заделени, но е по-добре да бъдат изразходвани на няколко вноски, а не еднократно.

В интервю за БНТ премиерът заяви, че правителството има готовност веднага да поиска промяна на държавния бюджет от Народното събрание, ако в преговорите бъдат постигнати удоволетворителни за България параметри.

;

Красимир Каракачанов съобщи, че делегацията ще предложи в Долна Митрополия да бъде създаден център за обучение на пилоти.

В началото на годината парламентът възложи на Министерски съвет да подготви международен договор и да проведе преговори с правителството на Съединените щати за придобиване на нов тип боен самолет F-16V Block 70, който ще бъде произведен от американската компания "Локхийд Мартин”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова камера предава директно от  гнездото на египетски лешояди
Нова камера предава директно от гнездото на египетски лешояди
Мадона съжалява, че е дала телефони на децата си
Мадона съжалява, че е дала телефони на децата си