НОВИНИ

Банална кавга е причинила тежката автобусна катастрофа в Китай

Банална кавга между шофьора и пътничка е причинило фаталната автобусна катастрофа в Китай от неделя, показват кадри от камерата за наблюдение в превозното средство. Падане от мост с височина 50 метра в река Яндзъ завърши с 13 жертви и двама в неизвестност. По-рано се твърдеше, че шофьорът е завил, за да избегне друг автомобил.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
17:20, 02.11.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света

48-годишна жена, разгневена заради пропусната спирка, удря с мобилния си телефон шофьора по време на движение. Той не ѝ остава длъжен, но в хода на разправията губи управление. Автобусът навлиза в насрещното платно, помита парапетите на моста и полита в бездната. Точно тогава прекъсват кадрите от камерата за наблюдение в превозното средство.

При последвалата мащабна спасителна операция с водолази, подводни роботи, кранове и десетки лодки, оцелели не бяха открити. Катастрофата на добре поддържан и относително ненатоварен мост шокира Китай. Потребителите на социалните мрежи масово обвиниха пътничката, но се чуват гласове и срещу поведението на шофьора.

Някои от постовете отбелязват сърцераздирателните писъци на обречените пътници и необходимостта да се забрани със закон всякакво разсейване на шофьора по време на движение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отделно звено в НЗОК ще поеме функциите на Фонда за лечение на деца в чужбина
Отделно звено в НЗОК ще поеме функциите на Фонда за лечение на деца в чужбина
Тръмп обмисля Хедър Науърт да бъде новият посланик на САЩ в ООН
Тръмп обмисля Хедър Науърт да бъде новият посланик на САЩ в ООН