НОВИНИ

Бойко Борисов е домакин на четиристранна среща в резиденция "Евксиноград"

Министър-председателят Бойко Борисов е домакин на четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия. Форумът се провежда в резиденция "Евксиноград" във Варна. Премиерите Борисов, Ципрас и Дънчила и сръбският президент Вучич обсъждат развитието на съвместните инфраструктурни проекти и задълбочаването на регионалната стабилност. На работния обяд участва и израелският премиер Бенямин Нетаняху.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:05, 02.11.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

По-рано тази сутрин на работа закуска с Нетаняху, премиерът Борисов подчерта, че с негово участие в тази среща на най-високо равнище е на лице отлична възможност за укрепване на регионалkата сигурност и стабилност, и сътрудничество между Израел и балканските държави в редица проекти, както в икономически, така и в политически аспект.

;

Рано тази сутрин премиерът Бойко Борисов посрещна поотделно всеки един от своите колеги и благодари за тяхната сериозна ангажираност към формата. По думите му, самия факт, че това е втора среща в рамките на 6 месеца след Букурещ, е доказателство за продуктивност на формата, който допринася за задълбочаване на регионалното сътрудничество и за развитие на добросъседските отношения със споделяне на общи отговорности за укрепването на сигурността, икономическото развитие и свързаността на региона.

Борисов изрази увереност, че разговорите по проектите ще продължат с договорености за бързо изпълнение на практическите проекти. От тук нататък, според Бойко Борисов, присъствието на израелския премиер Бенямин Нетаняху също ще бъде в интерес на диалога.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха тялото на 23-годишна френска гражданка в Ловеч
Откриха тялото на 23-годишна френска гражданка в Ловеч
Липсата на кворум провали днешното заседание на парламента
Липсата на кворум провали днешното заседание на парламента