Бившият шеф на "Нисан" остава в ареста, повдигат му нови обвинения

Съдът в Токио постанови бившият шеф на "Нисан" Карлос Гон да бъде задържан до 14 април, докато текат разпитите на прокуратурата около новите обвинения за финансови нарушения.

от БГНЕС
09:58, 05.04.2019
Чете се за: 00:40 мин.
По света
бившият шеф нисан остава ареста повдигат обвинения

На 3 срещу 4 април прокуратурата на Токио влезе в дома на Карлос Гон, който е под гаранция, за да го задържи за ново твърдение за финансови нарушения. В сряда се появиха съобщения, че прокурорите обмислят повторно арестуване на Гон по разследване на потенциално четвърто обвинение срещу него, свързано с минимум 32 милиона долара от средствата на "Нисан", прехвърлени на дистрибутор в Оман.

Бившият високопоставен служител вече е изправен пред три обвинения за финансови нарушения, свързани с твърдения, че не е декларирал възнаграждения и за опит да препише разходите си на "Нисан".

Карлос Гон излезе под гаранция миналия месец след повече от 100 дни задържане.

Властите разглеждат нови твърдения, че той е прехвърлил около 15 милиона долара от фондове на "Нисан" между края на 2015 г. и средата на 2018 г. в представителство в Оман.

Подозренията са, че около 5 милиона долара от тези средства са били изтеглени за употреба от Гон, включително за закупуване на луксозна яхта и финансиране на лични инвестиции.

Прокурорите твърдят, че Гон "е изневерил" на своя дълг да не причинява загуби на "Нисан", възползвайки се от него.

Гон отрича тези твърдения и твърди, че е невинен и за трите официални обвинения: две за недеклариране на средства и още едно за прехвърляне на инвестиционни загуби към компанията.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Българското завръщане на Димитър Маринов
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Българското завръщане на Димитър Маринов
Джеф Безос запазва 75% от акциите в Амазон след развода
Джеф Безос запазва 75% от акциите в Амазон след развода