Бойко Борисов отговаря на въпроси в НС за резултатите от визитата си в Москва

Четири от петте парламентарни групи подкрепиха програмата за модернизация на Българската армия, против бяха единствено от "Воля". ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти и ДПС гласуваха "за". След това депутатите преминаха директно към парламентарен контрол.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
12:23, 08.06.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Пръв по програма на депутатски въпроси отговаря премиерът Бойко Борисов. Той беше попитан от Антон Кутев от БСП за резултатите от визитата му в Москва.

Преди това обаче по традиция парламентарните групи излязоха с декларации.

Корнелия Нинова, БСП: Смея да твърдя, че такова чудо няма по света ,почти година премиерът не е идвал в парламента, за да отчете работата на правителството, скоро се срещнах с лидери на партийна вишеградска четворка и ви уверявам господин Борисов, брилянтен пример за работеща парламентарна демокрация. Дори тези силни лидери преди всяко заседание на европейски институции се явяват пред парламентите си, получават подкрепа и отиват със самочувствие на срещите им, че зад тях стоят парламентите им.
Цветан Цветанов, ГЕРБ: Няма български държавник, няма български политик, който за такъв кратък период от време да е бил приет от всички европейски лидери, от всички лидери на Западните балкани и България да е била посредническата страна, която действително да създаде и да посредничи на тази европейска перспектива за Западните балкани.
;

След декларациите в парламента на въпрос на Антон Кутев от БСП премиерът отговори за това за какво са разговаряли с президента на Русия Владимир Путин в Москва и какви са резултатите като цяло от визитата му в Москва.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние - бях се подготвил да ви отговарям по другояче, но това, което той трасира, аз отидох да видя какво е трасирал - то не беше трасирано нищо. Благодаря.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Фитнес на открито пред парламента с инициативата 30 за 30
Фитнес на открито пред парламента с инициативата "30 за 30"
Доналд Тръмп може да покани Ким Чен-ун в САЩ
Доналд Тръмп може да покани Ким Чен-ун в САЩ