НОВИНИ

14 загинали при обстрел срещу болница в Сирия

Най-малко 14 цивилни загинаха при въздушно нападение на сирийските правителствени сили срещу болница и жилищен блок под контрола на бунтовниците в град Алепо тази нощ.

bnt avatar logo
от БНТ
06:40, 28.04.2016 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Новината за ударите първоначално беше съобщена от гражданската отбрана в сирийския град, а по-късно потвърдена и от сирийския център за наблюдение на човешките права. Оттам съобщиха и че сред убитите е единственият педиатър в източните квартали на Алепо, контролирани от бунтовниците. Повечето пациенти на болница са възрастни хора с хронични заболявания. Лечебното заведение е силно пострадало от бомбардировката.

Малко преди това Съединените щати осъдиха друг въздушен удар срещу екип спасители край Алепо, също извършен от силите на режима в понеделник. Говорителят на държавния департамент Марк Тонър каза, че е ужасен от многобройните въздушни удари срещу спасителите от гражданската отбрана край града. Тогава загинаха най-малко петима представители на доброволческата организация, ранени бяха десетки цивилни.

На фона на насилието, мирните преговори за прекратяване на конфликта в страната са в задънена улица. Специалният пратеник на ООН за Сирия, Стафан де Мистура заяви, че смята да проведе следващия кръг от междусирийските преговори през май, но призовава преди това да се проведе среща на международната група за поддръжка на Сирия. Той настоя за сериозна намеса от страна на Съединените щати и Русия, за да може да се стигне до преки разговори между режима и опозицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите продължават с гласуването на промените в Изборния кодекс
Депутатите продължават с гласуването на промените в Изборния кодекс
120 членове на гангстерски банди са арестувани в Ню Йорк
120 членове на гангстерски банди са арестувани в Ню Йорк