НОВИНИ

Има загинали и ранени при взрива в Манчестър

Има 19 жертви и 50 ранени след взрива по време на концерта на американската певица Ариана Гранде в град Манчестър късно снощи, предаде Ройтерс, цитирайки съобщение на полицията. В сила е предупреждение всички да стоят далеч от зоната на инцидента. Взривът прогърмял малко след края на концерта (около 0:40 ч бълг. време), твърдят свидетели, след което настъпила паника.

загинали ранени взрива манчестър
bnt avatar logo
от БНТ
02:26, 23.05.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:59 мин.
По света
"Ние се отправяхме към изходите и вече бяхме точно пред вратата, когато трясна мощна експлозия и всички закрещяха", каза посетителка на концерта, цитирана от Ройтерс.
"Беше наистина огромна експлозия - блъсна ме право в гърдите. Настана паника, всеки крещеше и тичаше, опитвайки се да излезе навън", добави тя.

Полицията веднага характеризира снощния инцидент като "сериозен". В момента към стадиона се отправят десетки полицейски автомобили и линейки.

Компанията, която управлява железопътната линия, минаваща близо край стадиона, съобщи, че е спряла движението на всички влакове по тази линия заради инцидента.

Телевизия "Скай нюз" съобщи, че на мястото е изпратена сапьорска група по обезвреждане на бомби.

Говорител на певицата Ариана Гранде каза, че тя не е пострадала.

Видеокадри, качени в Туитър, показаха крещящи посетители на концерта, бягащи навън от залата в опит да се спасят.

https://twitter.com/girlhoodposts/status/866801021...

;

"Манчестър арена" е най-голяма зала в Европа, открита през 1995 г. Тя има капацитет за 21 000 посетители, според данни от уебсайта й, и е популярно място за концерти и спортни прояви.

Великобритания е в състояние на втора най-висока степен на тревога за терористична заплаха, която означава, че атентат от екстремисти се смята за силно вероятен.

; ; ;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тим Фарън: Нападението в Манчестър е шокиращо и ужасяващо
Тим Фарън: Нападението в Манчестър е шокиращо и ужасяващо
Експлозия в концертна зала в Манчестър, има жертви
Експлозия в концертна зала в Манчестър, има жертви