НОВИНИ

До момента никой не се е обадил да поиска откуп за изчезналия Адриан

Повече от 24 часа 25-годишният Адриан Златков - син на собственик на голяма автокъща, е в неизвестност. МВР официално обяви тази сутрин, че основната версия, по която се работи е отвличане. Няма данни похитителите да са влезли с контакт с родителите. Вижте прякото включване в обедните ни новини на репортера ни Тихомир Игнатов, който е в Герман, където е къщата на родителите.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:04, 31.08.2017
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Информацията е изключително оскъдна. Това, което се знае, че до момента няма поискан откуп за 25-годишния Адриан Златков. Никой до момента не се е обадил нито на близките, нито на роднините, нито на приятелите.

Неговият баща Тони Златков, който е собственик на "Софавто" е бил разпитан до късно през нощта в полицията. Около 10 часа тази сутрин семейството напусна дома си. За кратко успяхме да разговаряме с Тони Златков. Мъжът беше силно притеснен. Още вчера стана ясно, че семейството не е получавало заплахи и няма дългове.

Тони Златков, баща на изчезналия Адриан: Нямаме никаква информация.

Някой потърси ли ви по телефона?

- Не, никой! Моля ви да затворя вратата. Много се извинявам, проявете малко... Извинявайте, съжалявам... Виждаме, че и вие чакате, но нямаме наистина никаква информация.

Малко след като семейството напусна къщата в Герман дойдоха двама служители на "Софавто". Единият от тях предположи, че може би Адриан е похитен от конкуренти на компанията.

Имало ли е някакви заплахи към фирмата? Имаше палежи на вашите коли?
- От конкуренцията е, не знам. Нямам идея.
Вие от семейството ли сте?
- От "Софавто" сме и двамата.
Как работите сега?- Както се работи, като винаги сме работили".

Припомням ви, че автокъщата на Златкови е палена два пъти. Единият преди пет години, а последният от април тази година, когато изгоряха коли на стойност близо 1 млн. евро. Това, което успяхме да научим от полицията е, че са иззети документи, които ще покажат колко и кои са длъжниците на фирмата. Оказа се, че списъкът е доста дълъг. Но според информацията, с която разполагаме, няма толкова големи суми, които да предизвикат това Адриан да бъде похитен.

До момента със сигурност знаем, че са разпитани двама души, свързани с предишните палежи в автокъщата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влюбена двойка от Велико Търново обиколи Европа с ретро автомобил
Влюбена двойка от Велико Търново обиколи Европа с ретро автомобил
Свалиха пътници от борда на WizzAir заради дублирани места
Свалиха пътници от борда на WizzAir заради дублирани места