НОВИНИ

Георги Търновалийски: Управляващите нямат законодателни инициативи

Ден преди началото на новия политически сезон Георги Търновалийски от БСП заяви в "Денят започва", че социалистите имат готов законопроект за промени в Изборния кодекс. Той обаче ще бъде внесен в Народното събрание след като бъде одобрен от Изпълнителното бюро на партията, защото още вървят дебати по него.

bnt avatar logo
от БНТ
09:16, 31.08.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Според народния представител от левицата в програмата на управляващите няма законодателни инициативи за решаване на проблемите със сигурността и повишаването на доходите. По думите му през новия политически сезон БСП ще настоява тези проблеми да бъдат решени. Търновалийски критикува и предложените от ГЕРБ промени в Закона за публичните финанси, които според него ще позволят на правителството да разпределя бюджетни средства към общините зад гърба на парламента.

Георги Търновалийски - депутат от БСП: "Не е допустимо Държавният бюджет да бъде променян - и това е по доклад на Сметната палата за 2015 година - 1300 пъти. Нещо, което НС е приело като законопроект, като закон, влезнало е в сила - при неговото изпълнение да има 1300 промени, които не са минали в НС. Това са лоши практики! Законът за бюджета и публичните финанси са финансите, които осигуряваме всички ние - вашите, нашите и на всички българи финансите. Това не са парите на министъра на финансите, на премиера или на Министерския съвет."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцкият външен министър е на посещение в Македония
Гръцкият външен министър е на посещение в Македония
Димитър Главчев преди началото на новия парламентарен сезон
Димитър Главчев преди началото на новия парламентарен сезон